Kippendijen met een Aziatische touch. Erg lekker als snack, maar ook als hoofdgerecht. Serveer ze dan met bijvoorbeeld rijst.

Ingrediënten:

  • KRUIDENMENGSEL
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snuf kaneel
  • GLAZUUR
  • 160 gram abrikozenjam
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel versgeperst citroensap
  • 2 theelepels verse gember fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblaadjes
  • 8 kippendijen met vel

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

40 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Kippendijen met abrikozen glazuur

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel en bestrooi de kippendijen met het mengsel
  • Meng de ingrediënten voor de abrikozen-hoisinglazuur in een pannetje en breng aan kook voor een minuut of 3.

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor met zones: een directe en indirecte. De temperatuur van de barbecue zet je op 200 graden
  • Grill de kippendijen voor 20/25 minuten op directe (matige) hitte. Draai tussendoor 1x om en besmeer halverwege rondom met de glazuur
  • Haal de kippendijen van de barbecue en leg in een aluminiumschaaltje. Besmeer nogmaals met de glazuur
  • Plaats de kippendijen in het schaaltje indirect terug op de barbecue. Grill voor nog 20 minuten tot een kerntemperatuur van minimaal 72 graden. Blijf tussendoor smeren met de glazuur
  • Haal de kippendijen van de barbecue leg op een schaal en bestrooit met koriander.

Tips

  • Een klein beetje non-stick spray in het aluminiumbakje zorgt ervoor dat de kippendijen niet blijven plakken