Smaak boven alles…

Indrukwekkend, smaakvol, innovatief, ongeëvenaard en eenvoudig: de SmokeFire barbecue van Weber doet het écht allemaal.

 


de nieuwste modellen


 

sMOKEfIRE 3rd Generation ePx4 / ePx6

iN HET koRT

  • Een strak, nieuw uiterlijk met zwarte accenten
  • Verbeterde Weber Connect software (Tevens te gebruiken met de 2nd Gen)
  • Efficiëntere en veiligere pellettoevoer
  • Compatibel met het Weber Crafted systeem
  • Ingebouwde verlichting in de kuip
  • Geoptimaliseerde wielen met rem

Generatie 2 vs. generatie 3

  • Verbeterde pellettoevoer: De Smokefire Gen. 3 heeft een betere invalshoek, waardoor pellets efficiënter in het hitte-element vallen en deze niet meer vast kan lopen. Daarnaast heeft Weber een aanvullende veiligheidsmaatregel genomen en een ruim gaas aan de bovenkant van het pelletreservoir gebouwd. Zo kan niemand zijn hand in het reservoir stoppen, maar kunnen er wel pellets toegevoegd worden. 
  • Ingebouwde verlichting: Weber heeft gekeken naar grillen in de praktijk, en daarbij rekening gehouden met de benodigdheden om het hele jaar door te kunnen grillen. In het donker en dan vooral de koudere maanden is het handig dat je ziet wat je aan het doen bent op je grill. Daarom heeft de Smokefire Gen. 3 nu ingebouwde verlichting in de barbecue, zodat je altijd ziet wat je aan het doen bent. 
  • Compatibel met Weber Crafted: De nieuwe Smokefire is te gebruiken in combinatie met het Weber Crafted systeem: de nieuwste lijn accessoires van Weber die je barbecue omtoveren tot een echte buitenkeuken. Grill, bak, schroei, en wok je gerechten perfect gaar en geef jezelf de culinaire vrijheid die je zoekt. 

IN HET KORT

Hij heeft even op zich laten wachten, maar hij is nu eindelijk op de markt. In 2020 introduceerde Weber namelijk de SmokeFire: de eerste houtgestookte pellet-barbecue van ons merk. Op deze pagina zoomen wij in op de elementen, techniek en verschillende uitvoeringen van de SmokeFire. Daarnaast laten we zien hoe de barbecue het beste te onderhouden is en welke accessoires er op dit moment voor de barbecue te verkrijgen zijn. Samengevat zijn dit de kernpunten van een SmokeFire barbecue van Weber:

  • Krachtige barbecue met een hoog temperatuurbereik van 91° C tot wel 315° C
  • Extra werkoppervlak door toevoeging van een tweede rooster en optionele zijtafels
  • Te gebruiken in combinatie met pellets van samengeperst hout
  • Ingebouwde slimme thermometer: de Weber Connect
  • Eenvoudig schoon te maken door het opvangsysteem
  • Te gebruiken in combinatie met het Gourmet Barbecue System
  • Extra bestand tegen roestvorming door de porselein geëmailleerde elementen
  • Verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen

eLEMENTEN

2nd gen

We kunnen er omheen draaien, maar de eerste generatie SmokeFire laat nog wat te wensen over. We hebben ontzettend veel mensen blij mogen maken met een SmokeFire, maar we hebben in de praktijk geleerd dat er toch een aantal aanpassingen gemaakt konden worden. Weber heeft zich daarom extra ingezet voor de tweede generatie SmokeFire, om te laten zien dat de barbecue niet alleen veel potentie heeft maar ook zeker het overwegen waard is. De grootste veranderingen die zijn ingevoerd met de tweede generatie SmokeFire zijn als volgt:

  1. Toevoer van Pellets.  De hoek waarin pellets van de hopper in de hopper slider vallen is met 33 graden verscherpt. Op deze manier wordt de kans dat pellets vast komen te zitten nóg kleiner. Doordat de toevoer hierdoor stabieler en sneller is geworden, krijgt de SmokeFire nu een constantere toevoer van brandstof en blijft het temperatuur gelijker. Barbecueën zonder zorgen, dus! Met één zak pellets van 9kg in het reservoir heeft de SmokeFire voldoende brandstof om 15 uur mee te gaan. Zo kan er zowel op lage als hoge temperaturen van de barbecue genoten worden zonder deze constant bij te hoeven vullen.
  2. Doseeronderdeel. Het ‘auger’ onderdeel, beter te beschrijven als de hellinggestuurde vijzel of het boor-achtige element, is compleet vernieuwd. De eerste generatie SmokeFire had een vijzel met een kleine sluitzegel. Soms kon deze problemen geven. Dit element is compleet vervangen door een enkel, gelast stuk staal. Dit helpt verstoppingen, brandvorming in het pelletreservoir en in de barbecue wegens de opbouw van houtvezel nog beter te voorkomen. Houd er wel goed rekening mee dat je de barbecue nog steeds regelmatig schoonmaakt en het pelletreservoir goed in de gaten houdt. Tevens is dit onderdeel ook de monteren op de eerste generatie SmokeFire, mocht je hier problemen in ondervinden.
  3. Ontstekingselement. Om er zeker van de zijn dat de SmokeFire nog beter opstart, snel verhit en deze hitte ook goed vasthoudt, zijn er veranderingen aangebracht in de ontsteking en luchtcirculatie. Zo is de gloeibougie vernieuwd zodat de barbecue sneller en efficiënter opstart, de ventilatoren vernieuwd en verbeterd om de hitteverdeling constant te houden, en zijn er aanpassingen gemaakt in het afsluitproces zodat de kans dat  pellets en houtvezel in het toevoer- en opslagelement opbouwen kleiner is.
  4. Weber Connect. De Weber Connect applicatie heeft verschillende beveiligings- en functionaliteit updates gehad zodat deze nu optimaal werkt. Controleer altijd goed of je telefoon een actieve internetverbinding heeft bij het grillen, en of de nieuwste versie van de app gedownload is. Deze verandering is ook de zien bij de eerste generatie SmokeFire.

 

Colman vertelt

Klik op de afbeelding hiernaast om een korte introductie te zien van de SmokeFire. Kevin Colman is zeer bekend in de Amerikaanse Weber wereld, en schrijft veel blog posts voor de website van Weber USA. (Video is in het Engels)

sLIM ONTWERP

De Weber SmokeFire is niet zomaar een houtgestookte pellet-barbecue. Door de slimme oplossingen in het design en gebruik onderscheiden we ons van anderen. De elementen waar de SmokeFire over beschikt zijn:

  • Een met porselein geëmailleerde deksel. Met de klassieke, diep zwarte kleur van Weber is de deksel niet alleen een mooie blikvanger, maar deze gaat ook langer mee dan andere deksels van pellet barbecue’s. Een normale deksel zou sneller afbladderen, barsten en roesten vanwege de hogere temperaturen en mate van rookvorming, maar de deksel van Weber is ontworpen om nog langer mee te gaan en mooi te blijven.
  • Unieke warmteverdeling door de Weber Flavorizer Bars. Dit zijn speciaal ontworpen balken die vet en vleessappen opvangen en naar het aluminium opvangbakje begeleiden, de hitte gelijkmatig verdelen en de kans op flare-ups drastisch verminderen. Tevens zorgen de Flavorizer Bars ervoor dat directe hitte het grill-rooster raakt, waardoor de SmokeFire zowel gebruikt kan worden voor direct en indirect grillen. Dit is een groot verschil met normale pellet-barbecue’s: deze hebben vaak een plaat onder het rooster die de hitte verdeelt, waardoor deze nooit heet genoeg zal worden om direct mee te grillen.
  • Zeer uitgebreid temperatuurbereik. Dankzij bovengenoemde Flavorizer Bars is het temperatuurbereik van de SmokeFire ontzettend groot. De barbecue kan van 95° C tot zelfs 315° C worden, waardoor de mogelijkheden met deze barbecue vrijwel eindeloos zijn. Dit temperatuurbereik is tevens te danken aan het feit dat de SmokeFire geen schoorsteen heeft zoals andere pellet-barbecue’s. Deze voeren namelijk veel hitte af, zodat de barbecue snel af zal koelen.
  • Slimme brandstoftoevoer. Door het toevoersysteem worden de pellets in verschillende snelheden direct op het hitte-element gelegd, waardoor de barbecue zich snel zal verhitten en automatisch ook deze temperatuur behoudt. Het design van deze brandstoftoevoer is uitgevoerd met mogelijke problemen in het achterhoofd: de kans dat er pellets vast komen te zitten of ophopen is minimaal.
  • Eenvoudig schoonmaaksysteem. Door de Flavorizer Bars en de vorm van de ketel worden vet, as en vleessappen opgevangen onderin de barbecue, in een speciaal opvangbakje. Dit opvangbakje is eenvoudig te verwijderen, te legen en schoon te maken, zodat tussentijds onderhoud zeer eenvoudig wordt. Om het design en uiterlijk van de SmokeFire strak te houden is het schoonmaaksysteem intern en dus netjes weggewerkt: je kunt de lade simpelweg verwijderen uit de barbecue. Andere barbecue’s beschikken vaak over een vetemmer, die niet alleen onhandig is maar ook pal in het zicht staat voor bijvoorbeeld uw trouwe viervoeter. Dat is met de SmokeFire verleden tijd!
  • Stapsgewijze barbecuehulp. De SmokeFire heeft een ingebouwde slimme thermometer die in verbinding staat met je smartphone. met behulp van de Weber Connect app wordt je stapsgewijs door je sessie begeleidt, en heb je alle informatie die je nodig hebt bij de hand.

Weber Connect

Alle generaties van de Weber SmokeFire beschikken over een ingebouwde slimme thermometer die nauwkeurig de kern- en keteltemperaturen bijhoudt. Ook houdt de thermometer bij hoe de bereiding van je gerechten verloopt, en in hoeverre er extra aandacht vereist is. Denk hierbij aan het omdraaien van vlees, het aanpassen van de temperatuur, of het verwijderen van het gerecht en deze vervolgens laten rusten. Al deze informatie wordt direct weergegeven op je smartphone: de Weber Connect wordt namelijk aan je telefoon gekoppeld door middel van Wifi en/of BlueTooth en de gratis Weber Connect app. De applicatie is beschikbaar voor zowel Android als Apple toestellen, dus je weet altijd dat je toestel compatibel is met de Weber Connect.

  • LED-display voor een helder beeld
  • Ruimte voor vier verschillende sensoren
  • Stapsgewijze, slimme coach die je begeleidt door het gehele barbecuesessie
  • Wordt standaard geleverd met één vleessensor, zodat je de kerntemperatuur goed in de gaten kunt houden
  • Stuurt meldingen naar je gekoppelde telefoon wanneer gerechten omgedraaid of uitgeserveerd kunnen worden
  • Controleert de bereiding van je gerecht naar aanleiding van je persoonlijke wensen, zodat je biefstuk altijd de perfecte garing voor jouw smaak bereikt
  • Geeft een geschatte bereidingstijd weer zodat het plannen van het avondeten nóg eenvoudiger wordt

De Weber Connect functioneert optimaal als de app up-to-date is en je een actieve internet- of BlueTooth verbinding hebt. Het was een bekend probleem bij de eerste generatie SmokeFire barbecue’s dat de app vastliep of gegevens uit zichzelf verwijderde. Met de nieuwste update is dit allemaal verholpen, en we kunnen je nu garanderen dat de Weber Connect bij alle generaties van de SmokeFire perfect werkt.

Onderhoud

Algemeen onderhoud

De Weber SmokeFire is een fantastische barbecue als deze de aandacht krijgt die hij verdient. Weber raadt aan dit na 12 grillsessies consequent te doen. Door onderstaande aanwijzingen te volgen weet je zeker dat je er alles aan doet om je barbecue optimaal in vorm te houden.

Tips voor algemeen onderhoud:

  • Haal altijd de stekker uit het stopcontact en zorg dat de barbecue volledig is afgekoeld voordat je de barbecue gaat onderhouden.
  • Controleer voorafgaand aan je sessie of je nog genoeg pellets in het reservoir hebt zitten. Vul deze bij op basis van de duur van je komende sessie. Een zak pellets van Weber (8 à 9kg) gaat ongeveer 15 uur mee (afhankelijk van temperatuur en weerscondities).
  • Houd de pellets die je gebruikt altijd zo droog mogelijk. Als de barbecue buiten staat, haal de pellets dan uit de barbecue en sla deze op een droge plaats op. Vochtige pellets zullen niet alleen onnodig veel rook produceren: ze vergroten ook de kans dat de pellets vast komen te zitten.
  • Haal opgebouwde koolstof aan de binnenkant van de kookbox weg met een zachte doek of borstel.
  • Schraap de Flavorizer Bars schoon met de bijgeleverde schraper om te voorkomen dat hier te veel vet opbouwt. Alle overige vet- en etensresten schraap je naar de opvangbak. De Flavorizers van de nieuwere Smokefires zijn van RVS en dus geschikt voor de vaatwasser.
  • Verwijder de opvangbak. De aluminium opvangbakjes zijn meerdere keren te gebruiken en geschikt voor de vaatwasser. Let er in dat geval wel op dat het opvangbakje helemaal schoon is voordat je deze teruglegt in de barbecue.
  • Een oude stofzuiger is ideaal voor het wegzuigen van de as en losse resten in de cookbox en de opvangbak.
  • Brandt het rooster voor elk gebruik schoon. Dit doe je door de barbecue op een hoge temperatuur aan te zetten, de deksel te sluiten en deze vervolgens minimaal 10 tot 15 minuten te verhitten. Borstel vervolgens het rooster goed schoon met een geschikte borstel.

Voor verdere informatie over het onderhouden van je SmokeFire raden we je aan de handleiding te raadplegen. Hier is ook meer informatie te vinden over de beste plaatsing van de barbecue, het installeren van de onderdelen en mogelijke gevaarssituaties. Lees de handleiding van je SmokeFire altijd grondig door voordat je deze gaat gebruiken. 

Klik op onderstaande afbeelding om te zien hoe Kevin Colman de SmokeFire onderhoudt. (Video is in het Engels)

garantie

Het kan uiteraard gebeuren dat een onderdeel van de SmokeFire breekt, minder goed functioneert of vervangen moet worden. Dit is normaal en moet bij elke barbecue wel eens gebeuren.

Wij vertrouwen op onze producten en weten dat we je een goede barbecue meegeven. Daarom zit er 5 jaar garantie op geselecteerde onderdelen. Makkelijk slijtende onderdelen, zoals het rooster, Flavorizer Bars, gloeiplugs vallen hier niet onder. Hier zit dan weer 2 jaar garantie op.

Neem bij vragen altijd contact met ons op via de mail. Zo kunnen onze medewerkers je het beste verder helpen. Het is belangrijk bij dit contact altijd het serienummer van je barbecue te vermelden. Heb je het aankoopbewijs nog? Stuur hier dan een kopie van mee. Op die manier kunnen we kijken of de oplossing binnen de garantie valt.

Je kunt je vragen mailen naar het mailadres van onze winkel: info@weberstore.nl.

Uitvoeringen

De SmokeFire van Weber is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het is dan ook verstandig om de verschillende opties, bijgeleverde accessoires en eventuele assemblagekosten te overwegen bij het maken van je keuze. Blijkt het lastig om de juiste keuze te maken? Kom dan eens langs in de winkel, zodat je de modellen in het echt kan zien. Dat maakt het maken van een keuze vaak al een stuk eenvoudiger.

Klik op de afbeelding van de specifieke barbecue voor meer informatie over het model.

SMOKEFIRE EX4 GBS 2nd GEN

 

GEWICHT 70 KG (+ 9KG PELLETS)
AFMETING VERPAKKING 111.1 × 80 × 76.8 CM
AFMETINGEN – DEKSEL OPEN 157CM H X 109CM B X 84CM D
AFMETINGEN – DEKSEL DICHT 119CM H X 109CM B X 84CM D
DUBBEL GRILLOPPERVLAK (CM2) 4,270
ROOSTER ONDERIN (CM2) 2,806 (46CM X 61CM)
WERKBLADEN 1
ZWENKWIELEN 2 (VERGRENDELBAAR)
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
MATERIAAL GRILLROOSTERS RVS (GBS-SYSTEEM)
MATERIAAL FLAVORIZER BARS RVS
MATERIAAL ZIJTAFEL RVS
MATERIAAL DEKSEL / KUIP PORSELEIN GEËMAILLEERD

 

SMOKEFIRE EX4 gbs 2nd gen V.I.P.

 

De VIP-EDITION wordt geleverd met:

ZIJTAFEL / WERKTAFEL / HOES / WET SMOKE KIT / OPBERGZAK / PELLETS (GRILL ACADEMY, APPLE EN HICKORY)

GEWICHT 70 KG (+9KG PELLETS)
AFMETING VERPAKKING 111.1 × 80 × 76.8 CM
AFMETINGEN – DEKSEL OPEN (CENTIMETERS) 157CM H X 109CM B X 84CM D
AFMETINGEN – DEKSEL DICHT (CENTIMETERS) 119CM H X 109CM B X 84CM D
DUBBEL GRILLOPPERVLAK (CM2) 4,270
ROOSTER ONDERIN (CM2) 2,806 (46CM X 61CM)
WERKBLADEN 3
ZWENKWIELEN 2 (VERGRENDELBAAR)
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
MATERIAAL GRILLROOSTERS RVS (GBS-SYSTEEM)
MATERIAAL ZIJTAFELS RVS
MATERIAAL FLAVORIZER BARS RVS
MATERIAAL DEKSEL / KUIP PORSELEIN GEËMAILLEERD

 

SMOKEFIRE EX6 GBS 2ND GEN

 

GEWICHT 115 KG (+10KG PELLETS)
AFMETING VERPAKKING 141.1 × 80 × 76.8 CM
AFMETINGEN – DEKSEL OPEN 157CM H X 140CM B X 84CM D
AFMETINGEN – DEKSEL DICHT 119CM H X 140CM B X 84CM D
DUBBEL GRILLOPPERVLAK (CM2) 6,370
ROOSTER ONDERIN (CM2) 4,186 (46CM X 91CM)
ROOSTER BOVENIN (CM2) 2,275 (25CM X 91CM)
WERKBLADEN 1
ZWENKWIELEN 2 (VERGRENDELBAAR)
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
MATERIAAL GRILLROOSTERS RVS (GBS-SYSTEEM)
MATERIAAL FLAVORIZER BARS RVS
MATERIAAL ZIJTAFEL RVS
MATERIAAL DEKSEL / KUIP PORSELEIN GEËMAILLEERD

SMOKEFIRE EX6 GBS 2ND GEN Pre-installed

 

LET OP: Dit is de pre-installed variant. De barbecue wordt opgebouwd bij u thuis afgeleverd. Het enige wat u hoeft te doen is hem vullen met pellets.

 

GEWICHT 115 KG (+10KG PELLETS)
AFMETING VERPAKKING 141.1 × 80 × 76.8 CM
AFMETINGEN – DEKSEL OPEN 157CM H X 140CM B X 84CM D
AFMETINGEN – DEKSEL DICHT 119CM H X 140CM B X 84CM D
DUBBEL GRILLOPPERVLAK (CM2) 6,370
ROOSTER ONDERIN (CM2) 4,186 (46CM X 91CM)
ROOSTER BOVENIN (CM2) 2,275 (25CM X 91CM)
WERKBLADEN 1
ZWENKWIELEN 2 (VERGRENDELBAAR)
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
MATERIAAL GRILLROOSTERS RVS (GBS-SYSTEEM)
MATERIAAL FLAVORIZER BARS RVS
MATERIAAL ZIJTAFEL RVS
MATERIAAL DEKSEL / KUIP PORSELEIN GEËMAILLEERD

SMOKEFIRE EX6 GBS 2ND GEN V.I.P

 

De VIP-EDITION wordt geleverd met:

ZIJTAFEL / WERKTAFEL / HOES / WET SMOKE KIT / OPBERGZAK / PELLETS (GRILL ACADEMY, APPLE EN HICKORY)

LET OP: Dit is de pre-installed variant. De barbecue wordt opgebouwd bij u thuis afgeleverd. Het enige wat u hoeft te doen is hem vullen met pellets.

 

GEWICHT 115 KG (+10KG PELLETS)
AFMETING VERPAKKING 141.1 × 80 × 76.8 CM
AFMETINGEN – DEKSEL OPEN 157CM H X 140CM B X 84CM D
AFMETINGEN – DEKSEL DICHT 119CM H X 140CM B X 84CM D
DUBBEL GRILLOPPERVLAK (CM2) 6,370
ROOSTER ONDERIN (CM2) 4,186 (46CM X 91CM)
ROOSTER BOVENIN (CM2) 2,275 (25CM X 91CM)
WERKBLADEN 1
ZWENKWIELEN 2 (VERGRENDELBAAR)
GEREEDSCHAPSHAKEN 2
MATERIAAL GRILLROOSTERS RVS (GBS-SYSTEEM)
MATERIAAL FLAVORIZER BARS RVS
MATERIAAL ZIJTAFEL RVS
MATERIAAL DEKSEL / KUIP PORSELEIN GEËMAILLEERD

 

pellets

Klaar voor echte smaak? De SmokeFire komt het beste tot zijn recht met de drie verschillende pelletblends van Weber. Elke blend heeft een karakteristieke smaak en is daarom perfect om gerechten tot het volgende niveau te tillen. Daarnaast zijn de pellets gemaakt van samengeperst hardhout, zonder chemicaliën. Je leest het goed: Weber pellets zijn 100% natuurlijk. Geen vulstoffen, want dat is ook helemaal niet nodig! Je barbecue en je gerechten verdienen het beste, toch?

Bewaar de pellets altijd zo droog mogelijk. Zo verklein je de kans dat deze vast komen te zitten in het toevoersysteem, en weet je zeker dat je de optimale smaak uit de pellets haalt. Ons advies is dan ook om de pellets niet buiten of in een vochtige schuur te bewaren, maar echt binnen. Weber heeft een handige opbergzak om je pellets droog te houden, welke wordt toegelicht onder het kopje ‘Accessoires’.

Weber pellets zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. We leggen de blends en aanbevelingen aan je uit.

 

 

Wood Pellets FSC GRILL ACADEMY bLEND

 

Perfect voor: rund, gevogelte, varken, lam, wild, vis, groenten, baksels en pizza (eigenlijk alles wel!)

  • Smaak: gematigd, gebalanceerd en hartig met een milde, zoete finish
  • Samenstelling:25% kersen, 25% esdoorn, 50% beuken, 0% vulmiddelen (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren.
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® Mix)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

 

WOOD PELLETS FSC APPLE

 

Perfect voor: gevogelte, maar ook geschikt voor varken, groenten, baksels en pizza

  • Smaak: mild, aromatisch en zoet rokerig
  • Samenstelling: 40% appel, 60% beuk, 0% vulmiddelen (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® Mix)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

Wood pellets FSC oak

 

Perfect voor: rund, gevogelte, varken, lam, wild en groente

  • Smaak: krachtig, rokerige smaak die doet denken aan spek
  • Samenstelling: 50% eiken, 50% beuken, 0% vulmiddelen (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® 100%)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

Wood pellets FSC cherry

 

Perfect voor: varkensvlees, gevogelte, lamsvlees, wild en zeevruchten

  • Smaak: gemiddeld en zoet, ideaal voor Spareribs
  • Samenstelling: 40% kers, 60% beuk, 0% vulmiddelen (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® 100%)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

Wood pellets FSC beech

 

Perfect voor: groenten, gevogelte, vis en zeevruchten

  • Smaak: gemiddeld, een mooie alleskunner
  • Samenstelling: 100% beuken, 0% vulmiddelen, (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® 100%)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

Wood pellets FSC alder

 

Perfect voor: vis, gevogelte, zeevruchten en groenten

  • Smaak: gemiddeld, makkelijk te combineren met zeevruchten
  • Samenstelling:40% els, 60% beuk, 0% vulmiddelen (verhouding berekend op basis van gewicht)
  • Gewicht: 8kg
  • Bewaaradvies: droog bewaren
  • CO2-neutraal (ga voor meer informatie naar www.carbontrust.com)
  • Gemaakt in de Europese Unie van verantwoord geproduceerd FSC®-gecertificeerd hout (FSC® 100%)

Geschikt voor alle houtgestookte pelletbarbecue’s.

Accessoires

Maak je ervaringen en gebruiksmogelijkheden compleet met de speciale accessoires voor de Weber SmokeFire. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan meer werkruimte, een efficiëntere werkplek, of zoek je een oplossing om je pellets goed op te bergen? Dan ben je bij Weber aan het juiste adres! Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren. Weber komt uiteraard ook regelmatig met nieuwe snufjes en hebbedingetjes, dus houd deze pagina goed in de gaten.

  • De Weber SmokeFire (2nd gen) heeft ruimte voor alle accessoires van het GBS-systeem? Bekijk hier de mogelijkheden!
  • De Weber Smokefire (3rd gen) is te gebruiken in combinatie met het Weber Crafted Systeem. Daar lees je hier meer over.

 

oPBERGZAK

 

Het opbergen van pellets is ontzettend belangrijk. Als pellets namelijk droog, schoon en op een niet te hoge of lage temperatuur bewaard wordt blijft de kwaliteit namelijk over de tijd heen het beste. Ook verkleinen droge pellets de kans dat deze vast komen te zitten in de SmokeFire. Met de opbergzak van Weber zorg je ervoor dat je pellets in de best mogelijke conditie blijven. De opbergzak is gemaakt van polyester, waardoor deze weerbestendig is. Door het handvat is deze eenvoudig te verplaatsen. De opbergzak heeft precies genoeg inhoud voor één zak pellets van Weber.

  • Houdt pellets schoon en droog
  • Capaciteit van maximaal 9kg
  • Voorvakje voor het eenvoudig labelen van de smaak pellets
  • Handvat met handige sluiting
  • Afmetingen 29,8 CM x 47,8 CM
  • Geschikt voor alle Weber pellets

 

Snijplank

 

Onmisbaar bij het (voor)bereiden van vlees: een goede snijplank die respect heeft voor je dure messen. Deze snijplank van Weber is gemaakt van kunststof en houdt je messen scherp en intact. Door de groeven in het ontwerp worden vleessappen opgevangen en lopen deze niet van de snijplank af. Tevens is het formaat perfect om te plaatsen en te gebruiken op te zijtafels van de Weber SmokeFire. Berg de snijplank eenvoudig op door deze te plaatsen in het opbergvak onder de zijtafel.

  • Vaatwasserbestendig
  • ‘Mesvriendelijk’: vermindert de kwaliteit van messen niet
  • Groeven voor het opvangen van vleessappen
  • Afmetingen 44,8 CM X 27,2 CM
  • Geschikt voor de SmokeFire EX4 en EX6 (alle generaties) en een groot aantal gasbarbecue’s

Wet Smoke Kit

 

Een heerlijke manier om gerechten sappig te houden en verbranden vrijwel onmogelijk te maken is de Wet Smoke Kit voor de SmokeFire. Ideaal voor grillen op een lagere temperatuur, ruimtebesparend, en de ideale manier om vet op te vangen zodat schoonmaken nog makkelijker wordt. Het aluminium opvangbakje is eenvoudig te verwisselen en is los verkrijgbaar.

  • Ontworpen voor Low & Slow barbecueën
  • Bevordert de vochtigheidsgraad in de barbecue
  • Houdt vlees sappiger
  • Ruimtebesparend design
  • Vangt vet op voor eenvoudig schoonmaken
  • Afmetingen rack 3.25CM H X 19.35CM B X 48.95CM D
  • Afmetingen opvangbak 5.08CM H X 23.11CM B X 33.27CM D

Aluminium Lekbakjes

 

Dit is toch wel écht de meest onmisbare accessoire bij je SmokeFire barbecue. De opvangbakjes van Weber passen namelijk perfect onderin je barbecue, waardoor vet en vleessappen opgevangen worden en schoonmaken een peulenschil wordt. De mogelijkheden met de bakjes zijn eindeloos: het grillen of stomen van groenten, aardappeltjes, het verwarmen van saté of stoofvlees, en meer. Hij kan zelfs gebruikt worden als bakvorm om de lekkerste cakes en taarten op de barbecue te bereiden! Tevens zijn aluminium lekbakjes te gebruiken bij de Wet Smoke Kit.

  • Eenvoudig te vervangen
  • Vereenvoudigt het schoonmaken
  • Veelzijdig in gebruik
  • 10 stuks per verpakking
  • Afmetingen 6.35CM H X 12.7CM B X 28.19CM D

Premium HOES ex4/ex6

 

Hoe zorg je ervoor dat je barbecue zo lang mogelijk mooi blijft? Simpel, met een hoes van Weber ben je ervan verzekerd dat je SmokeFire beschermd is tegen de elementen. Door de speciale formaten per soort weet je altijd dat je hoes perfect om de barbecue heen past. Bovendien sluit de hoes ook goed aan als je ervoor kiest om de verschillende werktafels van Weber op de barbecue te monteren. Ons advies is om de hoes er niet altijd omheen te laten zitten: zo maak je de kans op vocht en aanslag op de barbecue groter. Plaats de hoes vooral om de barbecue heen als het erg weer slecht is, en laat de barbecue af en toe goed ventileren in de buitenlucht.

  • Gemaakt van duurzaam, ademend en licht polyester
  • UV-remmers in de stof voorkomen dat de hoes vaal wordt
  • Bevestigingsriemen zorgen ervoor dat de hoes goed op zijn plaats blijft
  • Niet geschikt voor de wasmachine. Vlekken alleen met de hand verwijderen.
  • Afmetingen EX4 119.38CM H X 78.74CM B X 111.76CM D
  • Afmetingen EX6 119.38CM H X 78.74CM B X 142.24CM D

Zijtafel VOOR sMOKEFIRE ex4 & ex6

 

Te weinig werkruimte bij je SmokeFire? Geen probleem! Met de zijtafel van Weber benut je je SmokeFire optimaal. De tafel breidt je werkoppervlak aan de linkerkant van de barbecue met ongeveer 1300 CM2 uit, waardoor je je SmokeFire nog meer als echte buitenkeuken zal zien. Bovendien heeft de zijtafel een opbergvak voor de bijbehorende snijplank, en zelfs een flesopener. Er is aan alles gedacht!

  • RVS werkblad
  • Voegt 1300 CM2 werkoppervlak toe
  • Maximale draagkracht van 18 kg
  • Opbergruimte voor de Weber snijplank
  • Met handige flesopener
  • Geschikt voor de SmokeFire EX4 en EX6 (alle generaties)
  • Afmetingen 30.99CM H X 49.02CM B X 8.13CM
  • Past onder de SmokeFire Premium hoes

 

SmokeFire EX4 Werktafel

 

Je tovert de SmokeFire om in een echte buitenbarbecue door jezelf meer werkruimte te geven. Met de werktafel van Weber maak je het namelijk mogelijk om je vlees te bereiden en deze in dezelfde beweging op de barbecue te leggen. Ideaal als je geen zin hebt om heen en weer te lopen tussen de keuken en de barbecue. Bovendien heeft de werktafel onderop een speciale opbergplek voor het bovenste rooster van de SmokeFire. Handig als je deze niet gebruikt! Deze variant van het werkblad is alleen geschikt voor de EX4 SmokeFire.

  • RVS werkblad
  • Voegt ongeveer 1600 cm2 extra werkruimte toe
  • Maximale capaciteit van 9kg
  • Speciale opbergplek voor het bovenste rooster
  • Te bevestigen met slechts één hand
  • Eenvoudig in te klappen
  • Past onder de SmokeFire hoes
  • Afmetingen 6.35CM H X 67.31CM B X 26.16CM D

Smokefire EX6 Werktafel

 

Behoefte aan meer werkruimte op je SmokeFire EX6? Dat kan nu met de werktafel van Weber. Deze tafel is opgedeeld in twee stukken die los van elkaar in te klappen zijn. Bovendien heeft de werktafel een capaciteit van wel 9kg, zodat je ook je grotere stukken vlees hier probleemloos op kunt voorbereiden. De hoes voor de EX6, die los verkrijgbaar is, past ondanks de toevoeging van de werktafel nog perfect om je barbecue heen. Vaak van en naar je barbecue lopen is verleden tijd met de werktafel van Weber!

  • Twee RVS werkbladen
  • Afzonderlijk in- en uitklapbaar
  • Vast te zetten met één hand
  • Voegt ongeveer 2250 cm2 extra werkruimte toe
  • Maximale capaciteit van 9 kg per blad
  • Past onder de SmokeFire hoes
  • Speciale opbergruimte aan de onderkant voor het bovenste rooster
  • Afmetingen 6.35CM H X 98.81CM B X 26.16CM D

 

 

GBS-SYSTEEM

Het rooster van de Weber® Master Touch Premium heeft een uitneembaar cirkelvormig gedeelte van het rooster die in te wisselen is voor een breed assortiment producten van het GBS-systeem. Deze producten maken de SmokeFire nog veelzijdiger en geven je de culinaire vrijheid die je van Weber mag verwachten. Van gevogeltestomers tot pizzastenen, er is ontzettend veel mogelijk met de GBS-lijn. De keuze bestaat uit:

Meer weten? Lees hier alles over het GBS-systeem en de verschillende mogelijkheden.

 

WEBER CRAFTED SYSTEEM

let op: alleen geschikt voor 3rd gen smokefire

Nieuw geïntroduceerd bij de Smokefire 3rd Gen is het Crafted Systeem. De accessoires in deze lijn zijn te gebruiken in het vierkante uitneembare gedeelte aan de rechterkant van het rooster. Tevens is het frame van het crafted systeem geschikt om te gebruiken in combinatie met het GBS-systeem.

In het Crafted Systeem zijn de volgende accessoires verkrijgbaar:

Meer weten? Lees hier alles over het Crafted Systeem.

 

Inspiratie

Er is ontzettend veel mogelijk met de Weber SmokeFire. Zo laten we je verschillende technieken en recepten zien op ons persoonlijke Youtube kanaal. Klik op de foto’s om doorverwezen te worden naar de video’s, waar de grillmasters de recepten volledig aan je zullen uitleggen. Vergeet niet te abonneren op ons kanaal zodat je nooit meer een video van ons zal missen. Meer recepten zien? klik dan hier.

Brisket

Liever leren hoe je een klassieker op de SmokeFire klaarmaakt?

Klik op de afbeelding hiernaast om te zien hoe Grillmaster Bram een brisket klaarmaakt op de SmokeFire met behulp van de Smokeboost functie. Ook laat hij zien hoe hij de brisket voorbereidt en in de rub zet.

Werkt de link niet? Klik dan hier.

GRILL aCademy: Smoke House & American

Naast onze Original Store hebben we een echte Weber Grill Academy: een plek waar het echte barbecueën begint. We bieden een ruime keuze aan cursussen aan, waar je met vrienden, familie of collega’s in enkele uren inspiratie opdoet, nieuwe technieken leert, en geniet van het eten dat je zelf bereidt.

Een Grill Academy bij de Weber Original Store Amersfoort is altijd inclusief:

  • Schort
  • Receptenboekje
  • Certificaat
  • Drankjes waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank)
  • Een hoop gezelligheid
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten!

Klik op onderstaande afbeeldingen om meer te weten te komen over de verschillende Grill Academy’s die perfect aansluiten op jouw SmokeFire. Werkt de link niet? Klik dan hier voor de SmokeHouse cursus en hier voor de American cursus.

Meer weten over de Weber SmokeFire, of wil je de barbecue in het echt komen bewonderen in de winkel? Kom gerust eens langs, of stuur je vragen door via onderstaande contactinformatie.

Tel: 033 – 303 6536

Mail: info@weberstore.nl