Worsten of saté op de barbecue zijn altijd goed, maar heeft u liever een keer iets anders of iets wat niet zwart van de barbecue af komt? Wilt u de verschillende grillmethoden leren of heeft u de fijne kneepjes van het barbecueën al onder de knie, maar wilt u iets nieuws leren?
Dan is de basisworkshop een uitstekende barbecueworkshop voor u!

Tijdens de 4 uur durende BBQ workshop leren onze gecertificeerde Weber Grill Masters u alles over houtskool-, gas-, en elektrische barbecues. Bent u ook benieuwd of het verschil te proeven is tussen de verschillende type barbecues? We gaan de blinde smaaktest doen! Dit houdt in dat hetzelfde soort vlees wordt bereid op de houtskool-, gas-, en elektrische barbecue. Daarna mag u raden welk stukje vlees van welke barbecue afkomt!
Tevens gaan we u tijdens de BBQ workshop meer vertellen over het aansteken van barbecues en de directe en indirecte grillmethode. Daarnaast maken we gebruik van meerdere Weber barbecueaccessoires en gaan we het hebben over de schoonmaak en onderhoud van de barbecues.

Ondertussen gaan we een heerlijk voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht bereiden op de barbecue. Hierbij worden de directe- en indirecte grillmethode toegepast en gaan we barbecueën met gesloten deksel. Bij de bereiding van de gerechten wordt er gebruik gemaakt van verschillende Weber Gourmet Barbecue System (GBS) accessoires, zodat u alle mogelijkheden met de barbecue leert.

Veel zelf doen tijdens deze barbecueworkshop is ons uitgangspunt. Daarnaast gaan we natuurlijk lekker eten en plezier maken. Dit zijn allemaal ingrediënten van elke Weber Grill Academy BBQ workshop.
De basisworkshop is bij uitstek geschikt voor de beginnende barbecueër, maar ook zeker de iets gevorderde barbecueër vindt hier voldoende barbecue inspiratie.

Bij de basic workshop worden alle basistechnieken van het barbecueën doorgenomen en wordt er een 4 gangenmenu bereid.

  • Blinde smaaktest verschillende barbecuetypes: houtskool, gas en elektrisch
  • Informatie over houtskool-, gas- en elektrische barbecues; aansteken, grilltechnieken, accessoires, schoonmaak en onderhoud
  • Het grillen van voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht voor meerdere personen
  • Toepassen van de direct en indirecte kookmethode
  • Barbecueën met gesloten deksel
  • Nuttige tips voor het grillen op een Weber barbecue

Een Grill Academy bij de Weber Original Store Amersfoort is altijd inclusief:

  • Schort
  • Receptenboekje
  • Certificaat
  • Drankjes waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank)
  • een hoop gezelligheid
  • Uiteraard het opeten van de bereide gerechten!

Boek de Basis Academy op de website van Weber.

Menu van de Basic Grill Academy

APERITIEF: 

Flammkuche met gorgonzola en rucolasalade

VOORGERECHT: 

Gestoomde zalm met sojasaus en gepofte rijst

TUSSENGERECHT: 

Weber’s Wine Dog

TUSSENGERECHT: 

Beercan chicken

 

Uitgebreid Beercan Chicken recept 

HOOFDGERECHT: 

Entrecote steak met zelfgemaakte kruidenboter en gegrilde courgette-venkel salade

 

Steak reverse sear recept

 

HOOFDGERECHT: 

Gebakken zoete aardappelen met Alabama BBQ saus

DESSERT: 

Appelcake met vanillesaus en vanille-ijs

Met de basis leer je niet alleen de basisstappen van het barbecueën. Je gaat ook een geweldig menu maken met verschillende gangen en tussen gangen.

Prijs: €99,99 p.p.

Boek de Basis Academy op de website van Weber.

Vragen en/of interesse?
Bel ons gerust voor meer informatie! Je kan ons bereiken via 033 303 6536. Een mail mag natuurlijk ook: info@weberstore.nl