Kippendijen met een Aziatische touch. Erg lekker als snack, maar ook als hoofdgerecht. Serveer ze dan met bijvoorbeeld rijst.
Ingrediënten:
- KRUIDENMENGSEL
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- snuf kaneel
- GLAZUUR
- 160 gram abrikozenjam
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel versgeperst citroensap
- 2 theelepels verse gember fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakt korianderblaadjes
- 8 kippendijen met vel
Overige benodigdheden:
Keuken
20 minuten
BBQ
40 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
72 °C
Grillmethode
Indirect en direct
Kippendijen met abrikozen glazuur
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel en bestrooi de kippendijen met het mengsel
- Meng de ingrediënten voor de abrikozen-hoisinglazuur in een pannetje en breng aan kook voor een minuut of 3.
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor met zones: een directe en indirecte. De temperatuur van de barbecue zet je op 200 graden
- Grill de kippendijen voor 20/25 minuten op directe (matige) hitte. Draai tussendoor 1x om en besmeer halverwege rondom met de glazuur
- Haal de kippendijen van de barbecue en leg in een aluminiumschaaltje. Besmeer nogmaals met de glazuur
- Plaats de kippendijen in het schaaltje indirect terug op de barbecue. Grill voor nog 20 minuten tot een kerntemperatuur van minimaal 72 graden. Blijf tussendoor smeren met de glazuur
- Haal de kippendijen van de barbecue leg op een schaal en bestrooit met koriander.
Tips
- Een klein beetje non-stick spray in het aluminiumbakje zorgt ervoor dat de kippendijen niet blijven plakken
Aanbevolen accesoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters