Een Reverse Sear Ribeye van de Weber Searwood Xl 600 pelletgrill! Een lekkere dikke steak van de nieuwe pelletgrill van Weber. En we hebben deze steak een reverse sear gegeven. Dus eerst op lage temperatuur gegaard en dan op hoge temperatuur grillen.

Eerst langzaam gerookt op de smokeboost stand en daarna op hoge hitte afgegrild op de crafted seargrate. Het kan allemaal met dit machtige apparaat.

Het voordeel van de Searwood XL 600 is dat je ook met de deksel open kan grillen. Je zet hem dan op de manuel mode en gaan. Zo kan je bijvoorbeeld ook een bakplaat gebruiken. Deze reverse sear ribeye hebben we alleen voorzien van een laagje olie en de Italian Stallion Steak rub van Angus & Oink . Meer heeft hij eigenlijk niet te hebben.

 

 

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

2 minuten

BBQ tijd

BBQ

30 minuten

Aantal personen

Aantal

3 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

52 graden°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Reverse sear Ribeye van de Searwood 600 xl

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Dep de ribeye droog
  • Wrijf wat olijfolie over de steak
  • Bestrooi nu de Steakrub over de steak

Op de barbecue

  • Zet de Searwood op de Smokeboost stand. Dit is 80 graden
  • Als de barbecue op temperatuur is leg je de steak op het rooster en plaatst je de probe (sensor)
  • Stel in de app in dat je wil gaan garen naar 45 graden kerntemperatuur
  • Als de ribeye 45 graden is haal je hem van de barbecue
  • Stel de Searwood nu in op 300 graden celcius
  • Snijd de ribeye in 3 gelijke stukken
  • Als de Searwood op temperatuur is zet je hem op de handmatige stand op niveau 10. Je gaat nu met open deksel grillen
  • Grill de steaks af naar een kerntemperatuur van 52 graden. Dit duurt 2 tot 4 minuten. Draai de steak halverwege
  • Haal de steak van de barbecue, laat minimaal 5 minuten rusten.
  • Snij de ribeyecap van de ribeye. Snijd de ribeye haaks op de draad en daarna de ribeye cap (ook haaks op de draad)
  • Eet smakelijk!

Kaasdipje erbij?

  • We hebben halverwege een klaasje op de barbecue gezet. Doe hier wel aluminiumfolie omheen, anders is de kaas verdwenen. De kaas kan je gebruiken als dipper voor je steak