Wie is er niet gek op een super lekkere hamburger van de barbecue? Ik denk dat iedereen kan genieten van iets lekkers zoals één van deze burgers. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om juist alleen rundergehakt te gebruiken of zelf gehakt draaien met diverse soorten rundvlees. De verhouding vlees en vet is hierbij belangrijk of je juist een ei toevoegt om het vlees bij elkaar te houden of juist niet.
Wij hebben de burgers bereid op de Weber Genisis II gezien er genoeg plek op is om alle burgers tegelijk te bereiden plug de diverse toppings voor op de burger. Om de burgers te persen kun je ervoor kiezen om dit zelf met de hand te doen of om juist te kiezen voor een handige burgerpers. Gebruik voor de toppings een bakplaat of de deksel van de dutch oven. Dit is namelijk het handige aan de dutch oven van Weber. De deksel kun je namelijk ook gebruiken als bakplaat.
Dit recept is één van de vier hamburgerrecepten. We gebruiken hier 2 toppings. Het lekkerst is om ze allebei op 1 burger te doen, maar je hebt dus de keuze. De overige recepten vind je hieronder:
Ingrediënten:
- Ingrediënten burger patty
- 600 gram half om half gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel Sambal Badjak
- Ingrediënten Hamburger
- 4 burger broodjes
- 4 burger patty's
- 12 bacon
- Provolone kaas
- 150 gram komkommer
- 150 gram Roma tomaten
- vers koriander
- 4 rode uien
- 40 gram suiker
- 50 ml rode wijn azijn
- 50 ml rode wijn
- scheutjes balsamico azijn
-
olijfolie
-
zout en versgemalen peper
Overige benodigdheden:
Keuken
30 minuten
BBQ
20 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
70°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Meng het gehakt met de kruiden en voeg een ei toe met paneermeel. Of je een ei moet toevoegen is afhankelijk van het soort gehakt wat je gebruikt. Persoonlijk vind ik het altijd wel lekker om er een ei aan toe te voegen.
- Kneed het gehakt tot de kruiden goed zijn verdeeld door het gehakt en voeg net zoveel paneermeel toe tot het gehakt niet meer te nat aanvoelt.
- Verdeel het gehakt tot vier gelijke bollen en maak ze plat om er burgers van te maken of gebruik een burgerpers.
- Leg de burger patties op een bord en dek af met vershoudfolie en leg terug in de koeling tot gebruik.
- Topping 1
- Pel 1 rode ui en snipper fijn.
- Snijd de Roma tomaten door de helft en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens en repen en in kleine blokjes.
- Snijd de komkommer in plakken en snijd er vervolgens blokjes van.
- Meng de rode ui, tomaten en de komkommer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snipper een beetje koriander fijn en meng dit door de salsa.
- Topping 2
- Pel 3 rode uien en snijd in ringen.
- Neem een kom en leg hierin de uien.
- Voeg vervolgens de rode wijn azijn en de rode wijn toe en zorg dat de uien geheel bedekt zijn
- Voeg de suiker toe en een scheutje balsamico azijn.
- Schud alles goed door elkaar en laat een aantal uur staan.
Op de barbecue
- Maak ten eerste je barbecue aan door de branders boven het GBS systeem aan te maken.
- Wacht tot het grillrooster goed heet is en bak de burgers aan beide zijden tot ze mooi verkleurd zijn.
- Verplaats de burgers eventueel naar het indirecte deel om verder te garen tot een kerntemperatuur van 70 graden.
- Snijd de kaas in plakken en leg deze ongeveer 2 minuten op de burger tot deze net begint te smelten.
- Grill in de tussentijd het broodje door deze eerst in te strijken met olijfolie.
- Bouw ten slotte de burger door te starten met een laag salsa, burger patty, rode uien en de bovenzijde van het broodje.
Tips van de Grillmaster
- Het is erg leuk om verschillende burgers te maken. De patty (de burger zelf) is in de meeste gevallen gelijk
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters