Eens een keer iets heel anders maken op de barbecue? Wat dacht je van gerookte noten, hiermee kun je variëren in legio mogelijkheden. Gerookte noten zitten oa. in één van de Grill Academy recepten waarbij wij nooit een handje noten roken maar een hele zak. Er staat dan ook meestal bij ons in de Grill Academy een pot met gerookte noten, met regelmaat komen er dan ook hier twee heren langs die dol zijn op deze noten! Op veler verzoek hierbij het recept zodat jij ook voor thuis een pot gerookte noten kunt maken, lekker voor bij de borrel of een potje bier met vrienden.

Yorick maakt dit recept op de Weber GoAnyWhere, heb je een Smokefire, Master-Touch of andere barbecue dan kan dat natuurlijk ook!

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

5 Minuten

BBQ tijd

BBQ

20 Minuten

Aantal personen

Aantal

8

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Gerookte noten van de WGA

Bereiding

In de keuken

  • Doe de noten in de Deluxe Grillkorf
  • Wacht met de rub, want ze we gaan ze eerst op de barbecue zetten.

Op de barbecue

  • Richt je barbecue in op indirect wijze
  • Breng de barbecue naar een tempratuur van 110c a 120c
  • Wanneer de barbecue op tempratuur is zet je de Grillkorf zover mogelijk van de hitte af dus op de indirecte zijde
  • Voeg een handje houtsnippers toe en sluit de deksel, laat de noten nu 10 minuten roken
  • Na 10 minuten zul je zien dat de noten wat gaan glimmen, ze gaan olie afgegeven dit is het moment op er de rub erover uit te strooien. Doe dit naar smaak en schut de noten nog even om, doe hiervoor handschoenen aan en geef ze daarna weer wat rub
  • Voeg indien nodig nog wat rookhoutsnippers toe en laat de noten nogmaals 10 minuten op de barbecue staan met uiteraard een gesloten deksel.
  • Na 10 minuten nog één maal rubben en omschudden, nu kunnen de noten van de barbecue en laat ze helemaal terug koelen, ze zijn warm en net vers gerookt niet op zijn lekkerst.
  • Nadat ze zijn afgekoeld doe je ze in een bakje of weckpot en kun je ze nog lang bewaren.