Ook voor de lunch kan je barbecueën. Wat denk je van een boerensandwich met gegrilde groenten? Een heerlijk stevig (vegetarische) gerecht met mooie smaken. We grillen de groenten direct op de barbecue. Hou er rekening mee dat de paprika iets langer moet grillen dan de aubergine en de champignons.

En ook het broodje grillen we af op de barbecue. Dit is ook een mooi gerecht voor onderweg (lees camping).

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika's, in vieren zonder zaadlijsten
  • 4 flinke champignons
  • 1 aubergine in plakken
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 125gram mascarpone
  • 4 ciabatta's
  • takje basilicum
  • Peper en zout
Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Bestrijk de paprikaparten, campignons en aubergineplakken met olijfolie

Op de barbecue

  • bereid een barbecue voor op directe hitte van 200/240 graden celsius
  • Grill de paprika's direct op het rooster
  • Leg na 3 minuten de champignons en de aubergine plakken erbij en grill alles direct. Draai af en toe om
  • Haal de groente van de barbecue, bestrooi met zout en peper en besprenkel met balsamicoazijn. Zet apart
  • Snijd de broodjes doormidden en rooster de helften op de barbecue.
  • besmeer de onderste helft van het broodje met mascarpone, leg daar de gegrilde groenten op en maak af met een blaadje basilicum. Dek af met de bovenste helft

Tips

  • In plaats van Mascarpone kan je ongebrande cashewnoten vermalen. Je gerecht is zo helemaal vegan.