Een heerlijke steak, een erg lekkere chimichurrie en als bijgerecht zoete aardappel. Een bavette is een stevige steak. Makkelijk te bereiden, maar let wel op met het snijden van de bavette. De verleiding is groot om met de draad mee te snijden. Je wil hem juist op de draad snijden. Dit houdt in dat je de draden doorsnijd. Het vlees word zo veel sappiger en malser.
De chimichurrie is niet alleen qua smaak een fijne toevoeging. Ook qua looks geeft dit het gerecht net even dat beetje extra. De zoete aardappel on the side is eigenlijk altijd een goed idee. Door het gebruik van de Cajun Dry rub past de zoete aardappel qua smaak goed bij de peperige smaak van de bavette.
Normaal gesproken gebruiken wij vaak flinke bavettes van minimaal 2 kilo. Op de foto’s zie je een wat kleinere bavette van ongeveer een kilo.
Ingrediënten:
- 1 bavette van een kilo
-
Hot Spicy Dry Rub
- 2 tenen knoflook
- 50 gram peterselie
- 20 gram munt
- 10 gram koriander
- 2 rode pepers
-
Peper en zout
-
Citroen peterselie olie
- rode wijn azijn
- 4 grote zoete aardappels
-
Cajun dry rub
Overige benodigdheden:
Keuken
30 minuten
BBQ
40 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
52°C
Grillmethode
Indirect en direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Indien nodig trim je de bavette van overtollige vliezen en bestrooi royaal met de Weber Hot en Spicy Dry rub.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn
- Hak de peterselie en knoflook zo fijn mogelijk en doe alle ingrediënten in een vijzel.
- Voeg achtereenvolgens een scheut olijfolie, peper en zout toe en vijzel hem fijn.
- Na goed roeren olijfolie toevoegen totdat alles onder staat.
- Proef een beetje en voeg nog azijn toe als je meer een bite wil hebben.
- Was de zoete aardappel
- Snij grove frieten van de zoete aardappel en zet ze in de Cajun Dry rub met olijfolie
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirect barbecueën op 200 graden
- Plaats de zoete aardappels indirect op de barbecue en gaar totdat ze zacht zijn. Dit duurt meestal 45 tot 60 minuten
- Grill de bavette boven direct vuur tot een kerntemperatuur van 52 graden. Haal van de barbecue en laat nog even 15 minuten rusten
- Snijd de bavette op de draad.
Tip van de Grillmaster
- Als je de bavette wil laten rusten, doe dit dan in een oven van 50 graden. Onder een theedoek kan ook, probeer aluminiumfolie te vermijden. Je korst zal dan week worden.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters