Stoofpeertjes zijn eigenlijk altijd lekker, maar vooral in de winter is dit een mooi gerecht. We maken de stoofpeertjes met rode wijn en de winter rub bij uitstek: No Rubbish Frozen Joy.

De stoofpeertjes zijn eerst gemarineerd in de wijn. Afmaken op de barbecue gaat in de Dutch Oven.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

5 minuten

BBQ tijd

BBQ

2 uur

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Stoofpeertjes

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Doe de wijn in de dutch oven en leg de peertjes in de wijn. Laat een uurtje of 4 marineren
  • Voeg de suiker, de steranijs en Frozen joy toe aan het geheel en roer goed door.

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op indirecte hitte van 150/180 graden
  • Plaats de Dutch Oven indirect op de barbecue en verwarm de stoofpeertjes voor 2 uur

Tips

  • Een extra scheutje calvados is niet verkeerd....
  • De wijn kan je inkoken tot een saus