Stoofpeertjes zijn eigenlijk altijd lekker, maar vooral in de winter is dit een mooi gerecht. We maken de stoofpeertjes met rode wijn en de winter rub bij uitstek: No Rubbish Frozen Joy.
De stoofpeertjes zijn eerst gemarineerd in de wijn. Afmaken op de barbecue gaat in de Dutch Oven.
Ingrediënten:
- 1 kg peren (Gieser Wildeman)
-
No Rubbish Frozen Joy BBQ rub
- 1 fles rode wijn
- 3 stuks steranijs
- 50 gram bastard suiker
Overige benodigdheden:
Keuken
5 minuten
BBQ
2 uur
Aantal
6 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Indirect
Stoofpeertjes
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Doe de wijn in de dutch oven en leg de peertjes in de wijn. Laat een uurtje of 4 marineren
- Voeg de suiker, de steranijs en Frozen joy toe aan het geheel en roer goed door.
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirecte hitte van 150/180 graden
- Plaats de Dutch Oven indirect op de barbecue en verwarm de stoofpeertjes voor 2 uur
Tips
- Een extra scheutje calvados is niet verkeerd....
- De wijn kan je inkoken tot een saus
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters