Gerookte spareribs zijn altijd een feestje. Deze keer maken we ze met No Rubbish rubs, sauzen en ook de geweldige olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de rub blijft plakken.
We bbqen de spareribs op de meest traditionele wijze: gewoon 4 uur op de Weber Master Touch leggen bij een temperatuur (van de bbq) van ongeveer 120 graden. Het laatste half uur moppen/bestrijken we de ribben met No Rubbisch Innocent Blood. Een heerlijke bbqsaus die je ribben niet alleen smaak geven, maar er ook voor zorgen dat ze mooi gaan glimmen.
Ingrediënten:
Overige benodigdheden:
Keuken
15 minuten
BBQ
4 uur
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
- °C
Grillmethode
Indirect
No rubbish spareribs
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- verwijder het vlies van de spareribs. Dit gaat het makkelijkst met een vork en keukenpapier
- Bestrijk de ribben met de olijfolie en geef ze daarna een mooi laagje met de Rub
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirect barbecueën op lage temperatuur van 100/140 graden Celsius. Bij een Master-Touch gebruik je één char basket
- Leg de Spareribs indirect op de barbecue en voeg rookhout toe. Laat minimaal 3 en maximaal 4 uur roken
- Besmeer de spareribs met de barbecue saus en warm ze nog een half uurtje door
Tips
- Als je halverwege de briketten bij moet vullen is het handig om alvast een brikettenstarter met brandende kolen bij de hand te hebben. Die kan je natuurlijk niet in de barbecue verwarmen. Regel dan ook een vaste plek in je tuin voor je brikettenstarter. Bijvoorbeeld een oude steen.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters