Gerookte spareribs zijn altijd een feestje. Deze keer maken we ze met No Rubbish rubs, sauzen en ook de geweldige olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de rub blijft plakken.

We bbqen de spareribs op de meest traditionele wijze: gewoon 4 uur op de Weber Master Touch leggen bij een temperatuur (van de bbq) van ongeveer 120 graden. Het laatste half uur moppen/bestrijken we de ribben met No Rubbisch Innocent Blood. Een heerlijke bbqsaus die je ribben niet alleen smaak geven, maar er ook voor zorgen dat ze mooi gaan glimmen.

 

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

4 uur

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

- °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

No rubbish spareribs

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • verwijder het vlies van de spareribs. Dit gaat het makkelijkst met een vork en keukenpapier
  • Bestrijk de ribben met de olijfolie en geef ze daarna een mooi laagje met de Rub

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op indirect barbecueën op lage temperatuur van 100/140 graden Celsius. Bij een Master-Touch gebruik je één char basket
  • Leg de Spareribs indirect op de barbecue en voeg rookhout toe. Laat minimaal 3 en maximaal 4 uur roken
  • Besmeer de spareribs met de barbecue saus en warm ze nog een half uurtje door

Tips

  • Als je halverwege de briketten bij moet vullen is het handig om alvast een brikettenstarter met brandende kolen bij de hand te hebben. Die kan je natuurlijk niet in de barbecue verwarmen. Regel dan ook een vaste plek in je tuin voor je brikettenstarter. Bijvoorbeeld een oude steen.