Een gegrilde kip van spit. En deze keer van de Weber Searwood. De pelletgrill waar je dus ook een spit op kan bevestigen. Wij kregen het spit binnen en hebben hem gelijk getest met een gegrilde kip. Lekker, makkelijk en heel simpel met op de Searwood.

We hebben niet veel aan de gedaan. Beetje olie, kruiden met een lekkere rub en draaien maar. De kip heeft iets langer op de barbecue gedraaid, waarbij de temperatuur van de barbecue 190 graden was. Dat is vrij nauwkeurig in te stellen met de Searwood.

We hebben ook een korte video gemaakt van dit gerecht. Hierin kan je ook terugvinden hoe wij de kip meestal snijden en vervolgend opdienen.

 

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

75 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 graden °C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Kip van het spit op de Searwood

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Wrijf de kippen in met olijfolie
  • Bestrooi de kippen royaal met de kruidenrub
  • Plaats één haak op de spies. Spies hier nu één op en plaats de 2e haak op het spies. Nu mag ook de 3e haak op de spies, kip erop en dan afsluiten met de 4e haak.

Op de barbecue

  • Zet de searwood op 190 graden celcius
  • Plaats het spit op de barbecue, plaats 2 lekbakken onder de kip en sluit de deksel
  • Grill de kippen totdat ze gaar zijn. Dit duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Je kan controleren of de kip gaar is door een kernthermometer in de kip te plaatsen. De kip moet minimaal 72 graden zijn.

Extra fancy?

  • Je kan onder de kip heel mooi krieltjes bakken. Plaats in de lekbak wat krieltjes, beetje olijfolie en rozemarijn erbij en lekker laten staan.