De Jägermeister Chicken is leuk recept voor kippenvleugels. Wij hebben hem gemaakt op de Weber Charcoal Rotisserie 57 cm met de spiesenset op een Weber Master Touch 57 CM Limited edition RED. Uiteraard kan je hem ook gewoon indirect op elke willekeurige BBQ maken.

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

2 uur

BBQ tijd

BBQ

1 uur

Aantal personen

Aantal

10

Grill methode

Kerntemperatuur

72°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Doe de voorbereidingen het liefst een avond van te voren. Op deze manier kan de Jägermeister mooi intrekken.
  • Je begint met de kippenvleugels in een grote kom te doen. Daar gaat een scheutje olijfolie overheen en dat wrijf je over de vleugels heen.
  • Dan zet je de vleugels in de rub. Zorg ervoor dat alles bedekt is met een mooi laagje rub.
  • Nu zet je de kom afgedekt in de koelkast. Is je koelkast te klein? doe de vleugels in een ziplock zak, dat schuift wat makkelijker in de koelkast.

Op de barbecue

  • Vul een starter voor 3/4, plaats er een aanmaakblokje onder en steek die aan.
  • Zet de schildjes van de spiesenset op je spit.
  • Rijg nu ook de Jägermeister vleugels op de spiesen, ik doe ze altijd door het vleugeltje. De spiesen gaan in de de schildjes op het spit en je bent bijna klaar om te gaan draaien.
  • Als je kooltjes wit zijn, zijn ze klaar en kunnen ze in de Weber Charcoal baskets (die halve maantjes) en zet ze aan de zijkanten van de BBQ.
  • Dan plaats je het tussenstuk op de BBQ en plaats je de motor. Het spit gaat op het tussenstuk met het puntje in de motor. Beetje appelhout op de kolen en de deksel mag erop.
  • Zet de motor aan, zorg ervoor dat je BBQ zo rond de 200 graden is en wacht tot je vleugels minimaal 72C graden zijn. Dit kan je meten met de Snap Check thermometer, of met je iGrill. Als je met de iGrill meet moet je wel iets langer wachten (halve minuut). Bij ons duurde het garen ruim een uur.
  • Als ze gaar zijn haal je het spit van de BBQ en leg je ze op een plank. Laat even rusten en haal dan de spiesen uit de vleugels.
  • Serveer op een plank.