Een hele geroosterde kip van de barbecue. Dat is altijd een traktatie! In dit recept laten we je zien hoe je makkelijk een zeer sappige en malse kip van je Weber Lumin af tovert.

We hebben de kip voorzien van een laagje chili olie en daarna afgemaakt met een heerlijke rub, namelijk de Soutern Dutch All time classic. We hebben de kip gerookt met de poultry blend rooksnipper voor een extra intense smaak. Door gebruik te maken van een 2e rookbak (zit in de veelzijdigheidsset) zorg je voor een perfecte constante temperatuur in de Lumin. Je kan zelf nog bier toevoegen voor een echte beercan chicken!

Dit gerecht past ook op een Lumin Compact, je hebt dan wel de veelzijdigsset voor de Lumin compact nodig.

Tijd in de keuken

Keuken

5 minuten

BBQ tijd

BBQ

1 uur

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 graden°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Spray de kip in met de chili olie
  • Breng daarna royaal de rub aan op de kip

Op de Lumin

  • Bereid je Lumin voor om te gaan roken. Gebruik daarvoor beide rookbakken.
  • Doe 2 handjes rookhout in de rookbakken en plaats het deksel op de rookbakken.
  • Leg de kip op de deksel van de rookbakken, plaats de kernthermometer in de borst en grill de kip naar een kerntemperatuur van 30 graden
  • Draai de kip om en zet je Lumin nu op de hoogste stand. Grill de kip naar een kerntemperatuur van minimaal 72 graden
  • haal de kip van de Lumin en laat haar nog even rusten op het aanrecht of onder zeer losjes aluminiumfolie
  • Eet smakelijk!

Tip van de Grillmaster

  • Je kan ook één rookbak gebruiken voor rookhout. De andere rookbak kan je dan gebruiken om bier in te doen en zo je kip deels te stomen