Een heerlijk bijgerecht bij een heerlijke maaltijd van de barbecue zijn deze gevulde Spaanse aardappelen. Om dit gerecht te kunnen maken heb je een skillet nodig. Het beste is om er eentje te gebruiken die in het GBS systeem past van Weber. Wij gebruikten de deksel van de Dutch Oven gezien je deze ook kunt gebruiken als skillet. Het maakt niet uit welke barbecue je gebruikt van Weber of je nu een houtskool barbecue gebruikt of een gasbarbecue. Volg de stappen voor direct en indirect barbecueën en het gaat jou zeker lukken om deze heerlijke aardappelen te bereiden.

Wij gebruiken voor dit recept de Weber Summit. Het voordeel is dat je voldoende plek hebt om het gehele recept te bereiden en dat je er zelfs nog het vlees op kunt grillen. Bij de Spaans gevulde aardappelen hebben wij gestoomde sperziebonen geserveerd en een heerlijke steak gegrild op de barbecue natuurlijk met alleen een beetje zout. Schenk er een lekkere frisse wijn bij en je hebt een geweldig diner dat je zo doet terug denken aan een mooie vakantie in Spanje.

Ingrediënten:

  • 8 aardappelen in een gelijk formaat
  • extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 60 gram groene olijven piment
  • 125 ml lichte zure room
  • 1 citroen
  • verse bladpeterselieblaadjes
  • zout en versgemalen peper

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

1 uur

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Pel ten eerste de ui en de knoflook en snipper de ui fijn.
  • Snijd de kop van de paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in kleine blokjes.
  • Verwijder vervolgens de steeltjes van de cherrytomaten en snijd door de helft.
  • Schenk de olijven af en hak ze grof.
  • Snipper de bladpeterselie en de rozemarijn fijn.
  • Neem ten slotte een kom en meng hierin de zure room met het zest van een citroen en ongeveer twee eetlepels fijngehakte bladpeterselie. Dek af en zet weg tot gebruik.

Op de barbecue

  • Schud ten eerste kolen in de barbecue en maak deze aan met twee wokkels. Wacht even 5 minuten en plaats vervolgens de diffuser plate, gezien we indirect gaan barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
  • Was daarna de aardappelen en wrijf in met olijfolie en kruid met zout en versgemalen peper.
  • Leg de aardappelen op het rooster en sluit de deksel voor ongeveer 45 minuten.
  • Verwijder na 45 minuten de diffuser plate en zorg dat de kolen in het midden liggen van de barbecue en niet aan de zijkanten.
  • Plaats een skillet in het gbs systeem en de aardappelen op de rand van het rooster.
  • Schenk een beetje olijfolie in de skillet en fruit de ui heel even aan en voeg vervolgens de paprika toe.
  • Bak de ui en paprika tot de paprika zacht is en pers daarna twee teentjes knoflook boven het mengsel en voeg de paprikapoeder en de rozemarijn toe.
  • Roer alles goed door elkaar en bak voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de halve cherrytomaten toe en bak mee tot het sap vrijkomt uit de tomaten.
  • Roer ten slotte de olijven erdoor.
  • Snijd de aardappelen in en druk open. Schep het mengsel in de aardappelen en maak het af met de zure room en een beetje peterselie.
  • Serveer de gevulde Spaanse aardappelen samen met bijvoorbeeld gestoomde sperziebonen en een lekkere steak.