Een makkelijke, snelle en vooral zeer smakelijke snack van de Weber Lumin. Door de unieke stoomfunctie heb je de gyoza zo klaar. We gebruiken hiervoor het stoom/rookbakje dat standaard bij een Lumin zit. Wij hebben dit gerecht bereid op een reguliere Lumin. Hier past precies 750 gram gyoza op. Op een Lumin Compact passen er uiteraard iets minder.

Omdat je zowel de stoomfunctie als de grillfunctie tegelijk kan gebruiken is de combinatie met gyoza en bimi een hele fijne. En uiteraard kan je in plaats van kip gyoza ook garnaal of groente gyoza gebruiken.

Ingrediënten:

  • 750 gram Gyoza
  • 200 gram bimi
  • Sojasaus
  • Halve citroen

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

5 kinuten

BBQ tijd

BBQ

10 / 15 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Deze is makkelijk. Haal de gyoza uit de verpakking en spoel de bimi af. Doe de sojasaus in een schaaltje.
  • Pers een halve citroen uit in een kan water

Op de Lumin

  • Bereid je Lumin voor om op te gaan stomen. Als hij warm is giet je het water met citroensap in de stoombak
  • Leg de gyozas op de stoombak en stoom op 200 graden 6 minuten
  • Leg dan de bimi op het grillrooster en grill ze knapperig (doe wel steeds het deksel dicht)
  • Als je gyozas in totaal 12 minuten hebben gestoomd, grill ze dan nog even kort af op het grillrooster.

Tip van de Grillmaster

  • Gyozas kunnen behoorlijk plakken. Gebruik non-stick spray om dit te voorkomen