Beef Tataki van de plancha | snel, makkelijk en super lekker! 🔥
Zin in een spectaculair maar simpel gerecht van de barbecue? In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je een Japanse beef tataki maakt op de plancha. Perfect gegaard van buiten, rosé van binnen – met een krokant peper-sesamkorstje en frisse ponzudressing. Een ideaal hapje voor feestdagen, of gewoon als indrukwekkende bbq snack!
En dit gerechtje is echt heel makkelijk om te maken. We nemen je graag mee!
Ingrediënten:
- 400 gram diamanthaas
- 100 ml sojasaus
- 50 ml citroen of limoensap
- Zest van 1 limoen of citroen
- 2 eetlepels mirin
- 1 eetlepel vissaus
- Edame boontjes
- Rode kool scheuten
- 50 gram 4 seizoenenpeper
- 30 gram sesamzaad
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
10 minuten
Aantal
6 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Maak de ponzu dressing door de sojasaus, de vissaus, de mirin en de limoensap te mengen.
- Rasp de citroen en voeg de zest toe aan je ponzudressing
- Kneus de peper en stort op een snijplank. Voeg hier het sesamzaad aan toe
- Als je een dikke jodenhaas hebt (zoals in het filmpje) halveer hem dan
- Rol de gehalveerde jodenhazen door het peper/sesam mengsel
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op hoge hitte (250 graden) en plaats een bakplaat op je barbecue. Verwarm de bakplaat minimaal 10 minuten voor.
- Besprenkel de bakplaat met olijfolie en laat warm worden
- Bak de jodenhaas in 2 minuten per kant. In dit geval heb je dus 4 kanten.
- Laat de jodenhaas minimaal 10 rusten. Dit gerecht eet je hooguit lauw (koud kan ook).
- Snijd de jodenhaas in plakjes en leg op een serveerschaal
- Besprenkel royaal met je ponzudressing en maak af met edame boontjes en rode kool scheuten
Luxere variant?
- Wij maken hem met een joden / diamanthaas. Wil je hem luxer maken? gebruik dan een stuk ossenhaas. Je maakt dan een soort uitgebreide carpaccio.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters
Cadeaus en Cadeaupakketten
Kleding
Speelgoed
Dinnerware
Barbecueboeken