Wanneer je eerst doormiddel van zout het meeste vocht van de aubergines onttrekt en ze daarna met olijfolie op de grill legt worden ze heerlijk zoet met een licht bittertje. In dit recept zorgt de oosterse dressing van ketjap, jalapeno citroensap en ui voor een fantastisch verrassende toevoeging. Een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld kip of visgerechten. Ook bij een lekkere steak is dit geen vervelende toevoeging!

Ingrediënten:

  • 1 Jalapeno Peper of andere soort
  • 3 Eetlepels Ketjap
  • 1 Ui fijn gesnipperd
  • 2 Eetlepels Citroensap
  • 2 Aubergines
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Knoflookpoeder
Tijd in de keuken

Keuken

15 Minuten

BBQ tijd

BBQ

10 Minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

In de keuken

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en voeg daarbij 1 Eetlepel water toe.
  • Snuid de aubergines overdwars in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een snijplank en bestrooi de plakken met zout en laat deze 5 min liggen. Wanneer er vochtdruppels op de plakken ontstaan dep je ze droog met keukenpapier, draai je ze om en doe hetzelfde aan de andere zijde van de aubergines.

Op de barbecue

  • Maak de barbecue klaar voor directe hitte (200c - 230c)
  • Maak het rooster goed schoon en grill de plakken ongeveer 5 minuten op directe hitte. Wanneer ze een mooi donker ruitpatroon hebben kun je ze draaien voor de volgende 5 minuten. Houdt ze goed in de gaten, het kan snel gaan.
  • Positioneer de gegrilde plakken op een bord of mooie plank en besprenkel ze met de dressing.
  • Tijd om te genieten. Eetsmakelijk!