Een super makkelijk gerecht wat een perfecte BBQ snack is voor als je eens iets anders wilt serveren. Flank steak pinwheels zijn echter super smaakvol en met de vulling kun je natuurlijk experimenteren. Houd er wel rekening mee dat ze maar kort op de barbecue hoeven als je een andere vulling kiest dan in dit recept. Een flank steak pinwheel is eigenlijk niks anders dan een rollade die je in plakken snijd. Je kunt er dus ook voor kiezen om het vlees in zijn geheel te bereiden maar variëren is wat ons betreft altijd een feest. Flank steak is het Engelse woord voor wat bij bavette noemen. Het vlees heeft een grove structuur en is perfect om rollades van te maken.

Deze heerlijke BBQ snack kun je natuurlijk op iedere Weber barbecue bereiden. Wij hebben echter de Weber Summit gebruikt voor dit recept. Verder heb je niet veel extra’s nodig dan een goede barbecuetang on de pinwheels mee om te draaien.

Ingrediënten:

  • 1 kg flank steak
  • 150 gram verse spinazie
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 citroen
  • zout en versgemalen peper
Tijd in de keuken

Keuken

30 minuten

BBQ tijd

BBQ

30 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

56°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Haal de flank steak uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de peterselie fijn en de spinazie grof.
  • Afhankelijk van de dikte van de flank steak kun je deze opensnijden zodat je een grotere lap vlees krijgt. Wanneer dit niet mogelijk is kun je een stuk keukenpapier op het vlees leggen en het vlees platter slaan met bijvoorbeeld een deegroller.
  • Kruid het vlees aan beide zijden met zout.
  • Verspreid vervolgens de platte peterselie over het vlees en daarna de spinazie.
  • Als laatste strooi je er Parmezaanse kaas vlokken over en het rasp van één citroen.
  • Neem slagerstouw en snijd stukken van ongeveer 15 centimeter.
  • Rol de flank steak op en zorg ervoor dat de vulling erin blijft. Bind de flanksteak op en zorg dat je een afstand houd tussen het slagerstouw van ongeveer 2 á 3 centimeter. Dit bepaald namelijk de dikte van de flank steak pinwheel.
  • Snijd ten slotte met een scherp mes tussen het slagerstouw zodat je losse rolletjes krijgt van het vlees.
  • Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie.

Op de barbecue

  • Vul de barbecue met houtskool aan één zijde en zorg ervoor dat de schuif van de luchttoevoer van de aspan en de deksel openstaat.
  • Maak de barbecue vervolgens aan met twee wokkels en plaats het rooster.
  • Regel de temperatuur van de barbecue naar 180 graden.
  • Leg de flank steak pinwheels boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
  • Draai het vlees na ongeveer 10 minuten om en sluit de deksel tot het vlees een kerntemperatuur heeft van rond de 44 graden.
  • Maak de deksel open en zet de onderste schuif open en wacht tot de kolen gloeiend heet zijn.
  • Grill de pinwheels vervolgens aan beide zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat het even voor 5 minuten rusten.
  • Serveer de pinwheels met een lekkere saus of eet ze zo op. Zonder saus smaken ze wat ons betreft het beste!