PORTERHOUSE
Dit is een dikke steak die veel smaak krijgt door het bot dat erin zit. Er zit een groot stuk ossenhaas aan dit exemplaar vast. Weer voorbereid op een lange bereidingstijd. Dit is een klassieker in een steakhouse.
T-BONE
De T-bone is misschien wel bekender dan de Porterhouse, maar hij is minder mals door het gebrek aan ossenhaas aan de zijkant. Over het algemeen is dit stuk dus iets kleiner en vaak ook dunner.
SUKADE
Dit gedeelte is afkomstig van een soepel gedeelte van de schouder. Over het algemeen zijn schouderstukken erg taai, maar dit is een uitzondering op de regel. Bij dit stuk is de zeem van het vlees verwijderd.
OSSENHAAS
Dit is het meest malse stukje vlees dat je kan krijgen. Hij is ook relatief het duurste. Dit stukje is uitermate geschikt om gasten mee te verassen tijdens een etentje.
RIB-EYE MET BOT
Dit sappige stuk vlees krijgt meer smaak door de toevoeging van een stukje rib.
ENTRECOTE
Moeilijker te bereiden, vaak wat magerder en steviger in textuur, maar hoe dan ook een smaakvol stukje vlees.
RIB-EYE
Dit stukje vlees zit vol met vetdraden die smelten in het vlees bij de bereiding. Het is de meest smaakvolle en sappige steakbeleving die je maar kan krijgen.
BAVETTE
Makkelijk te herkennen aan de platte, ovale vorm en zichtbare draden in het vlees. Je maakt dit stukje makkelijker te kauwen door deze tegen de draad in te snijden.
LONGHAAS
Elke koe heeft een longhaas aan de voorkant van ongeveer 900 gram. De smaak is zeer goed, maar de zeem moet wel eerst verwijderd worden.
MIDDENRIF
Dit is net als de bavette een ruw stukje vlees waarvan de draad zeer goed zichtbaar is. Dit stukje is afkomstig van de borst van de koe, dus hij kan echt wel moeilijk zijn om te kauwen. De smaak is wel erg goed.
LENDE
Dit platte, stevige stuk vlees leent zich makkelijk voor kebab. Het is makkelijk in blokjes te snijden.
LIESSTUK
Ook wel Ezeltje genoemd, dit gedeelte is afkomstig van de achterkant van de koe, net achter de ribben aan de zijkant. Dit is eigelijk niet een steak, maar de smaak lijkt er wel op. Pas op dat je dit stuk niet te lang op de barbecue legt.