Waarom zou je je pizza afhalen als je deze zelf veel beter kan bereiden? Het maken van een pizza op je Weber barbecue geeft namelijk een ongekend lekkere smaak. We hebben de drie verschillende manieren hieronder beschreven. We gebruiken hiervoor het 4-T model: type, techniek, temperatuur en tijd. Hierbij is het bepalen van het type dus belangrijk als eerste stap. Ga je voor een pizza met vers deeg, een bevroren pizza, of ga je all-in en maak je een Amerikaanse pizza met extra dikke bodem?

Pizzasteen

Onze favoriete methode om pizza te maken is door gebruik te maken van een pizzasteen. Deze is ideaal voor het perfect garen en vervolgens verplaatsen van je pizza.

  • Verwarm de pizzasteen eerst minimaal 30 minuten op directe hitte voor op de barbecue. Het is belangrijk dat deze echt goed heet is, anders zal de onderkant van je pizza zwart worden terwijl de bovenkant nog niet gaar is.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur van de steen ongeveer 250 tot 300 graden is. Dit voorkomt dat de pizza aan de steen gaat plakken. Houd er rekening mee dat je deze temperatuur goed op peil houdt voor het beste resultaat.
  • Laat de pizza ongeveer 7 tot 10 minuten bakken op de steen, en verwijder deze daarna van de barbecue

Directe Hitte

Deze methode werkt het beste voor verse pizza’s. Als je nog geen pizzasteen hebt, kan je je pizza ook als volgt bereiden:

  • Plaats je pizza op het rooster en zorg ervoor dat deze boven directe hitte ligt. Hiermee behaal je het snelste de garing die je zoekt.
  • Hou de temperatuur van je barbecue tussen de 220 en 250 graden. Zo voorkom je dat je pizza verbrandt, en je wel een mooie grillmarkering op je deeg krijgt.
  • Bij een verse pizza zorg je er eerst voor dat je enkel het pizzadeeg op de grill legt. Deze laat je 3 tot 4 minuten op de grill liggen. vervolgens draai je het deeg om en plaats je je toppings (bijvoorbeeld tomatensaus, kaas, oregano en verse tomaat) bovenop. Daarna laat je je pizza nog even 3 tot 4 minuten gaar worden.

Indirecte Hitte

Voor bevroren en Amerikaanse pizza’s kan je het beste gebruik maken van indirecte hitte. Je barbecue wordt hiermee namelijk omgetoverd tot een soort oven.

  • Plaats de pizza op een gedeelte van het rooster waar geen directe hitte onder zit.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur van je barbecue tussen de 190 en 210 graden blijft. Op deze manier kan de pizza namelijk langzaam garen en kan deze minder snel aanbranden.
  • Een bevroren pizza heeft ongeveer 16 tot 20 minuten nodig op de barbecue. Hou deze goed in de gaten. Een pizza in Amerikaanse (Chicago) stijl heeft zelfs 30 tot 40 minuten nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van je pizza en de ingrediënten.