Is het nu echt mogelijk om koekjes te bakken op de barbecue? Jazeker! We raden wel aan hier een bakplaat en een non-stick spray voor te gebruiken. Verder maakt het niet uit welke barbecue je gebruikt, als je de benodigde temperatuur maar aanhoudt. Kies een koekjesdeeg uit die je lekker vindt, bereid deze voor in de keuken, en je kan beginnen met bakken!
- Verwarm de barbecue voor zodat deze een indirecte hittebron kan vormen. Zet deze dus 10 tot 15 minuten lekker hoog aan, en laat deze daarna juist een beetje afkoelen. Je kunt ook verschillende zones maken. De temperatuur moet ongeveer 175°C zijn.
- Als het rooster niet schoon is borstel je deze even goed schoon met een geschikte borstel.
- Vet de bakplaat in met een klein beetje non-stick spray.
- Plaats gelijkmatige porties koekjesdeeg op de bakplaat. Verdeel deze en zorg voor minimaal 2-3 cm uitloopruimte. De hoge klonten koekjesdeeg zullen namelijk uitlopen een een gelijkmatig, plat koekje vormen.
- Leg de bakplaat op de barbecue. Controleer goed of de plaat indirect op de barbecue ligt en niet onder een directe hittebron ligt.
- Sluit de deksel en wacht ongeveer 12 tot 15 minuten. Dit is afhankelijk van de dikte en grootte van je koekjes. Ook zullen de koekjes minder zacht en knapperiger worden als je ze langer laat liggen, dus ga na wat je zelf het lekkerste vindt.
- Controleer of de koekjes gaar zijn en haal ze vervolgens van de barbecue. Laat de koekjes minimaal 2 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!