Zodra de temperatuur begint te dalen zullen de meesten hun barbecue opbergen. Hoes eroverheen en snel de warme keuken in, maar waarom eigenlijk? Je kan prima je barbecue het hele jaar door gebruiken, en daar zijn onze Weber barbecue’s ook voor gemaakt! Pak je schep, graaf je barbecue uit, en steek hem aan. We hebben een aantal tips voor je opgeschreven om het grillen in de winter succesvol te laten verlopen.

Onze Adviezen:

  1. Pak jezelf goed in. Het allerbelangrijkste is dat je warm genoeg blijft tijdens het grillen. Pas hierbij wel op dat je geen loshangende kleding draagt. Dit kan een gevaar vormen boven de vlammen en hitte van de barbecue.
  2. Vermijd normale handschoenen. De handschoenen die je draagt als je een sneeuwpop bouwt zijn absoluut niet geschikt om te gebruiken bij het barbecueën. Draag altijd goede hittebestendige handschoenen die de juiste maat hebben.
  3. Steek de barbecue nooit binnen aan. Wat je ook doet: verplaats de barbecue niet naar binnen om zo de kou te ontwijken. Plaats je barbecue altijd in een goed geventileerde ruimte (buiten!) en minimaal 1 meter (liefst meer) van brandbare dingen af. Zorg er ook voor dat het pad naar je barbecue vrij is van sneeuw en ijzel.
  4. Houd rekening met extra brandstofverbruik. Je barbecue zal wat meer briketten, gas, stroom of pellets nodig hebben om dezelfde temperaturen te bereiken. Wees niet bang om extra briketten toe te voegen of 10 minuten extra te wachten tot je grill echt goed heet is. Ook zal de bereiding van je gerecht langer kunnen duren.
  5. Controleer de temperatuur. Het is altijd een goed idee om te controleren of je gerechten de gewenste garing bereiken. Het makkelijkste is om hier een slimme thermometer zoals de iGrill of de Weber Connect voor te gebruiken: je steekt deze in het gerecht en houdt eenvoudig de temperatuur met je telefoon in de gaten. Zo hoeft de deksel ook minder vaak open, waardoor de warmte beter behouden blijft.
  6. Houd de deksel zo veel mogelijk dicht. Hoe vaker je je deksel opendoet, hoe langer het duurt voordat je gerecht klaar is. Je zorgt hiermee ook voor een minder constante temperatuur. Dat is niet wenselijk als het al zo koud is.
  7. Bedek je grill. Als je deze niet gebruikt is het verstandig om deze te beschermen met een hoes. Houd er rekening mee dat er vocht kan ophopen in de ruimte tussen de barbecue en de hoes. Berg je grill na gebruik dus op in een schone en droge ruimte.