Een varkenscarré ziet er gaaf uit en is ook nog een heel smakelijk. helemaal als je hem in de keramische stoofpan maakt. Op deze manier bezorg je jezelf een heerlijke jus die perfect over de zuurkool gaat. Want die maken we “on the side” erbij. Zuurkool en varkensvlees is namelijk een gouden combinatie.

De varkenscarré blijft door de indirecte bereiding heerlijk mals. Gebruik een kernthermometer om hem naar de perfecte temperatuur van 60 graden te garen zodat je zeker weet dat hij niet doorslaat.

De zuurkool met appeltjes bak je in een wok of bakplaat.

Ingrediënten:

  • 2.5 kg varkenscarré
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte salie
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 700 gram uitgelekte zuurkool
  • 3 zurige appels, geschild, klokhuis verwijderd en grof geraspt
  • 200 ml halfzoete witte wijn
Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

2 uur

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

60 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Varkenscarré

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Laat de varkenscarré in 15-30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een schaaltje de olijfolie, de knoflook, de citroenschil, de salie, de tijm en peper en zout tot een pasta.
  • Wrijf de carré in met de pasta en leg hem in de keramische stoofpan

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor indirecte hitte van 180 graden celsius
  • Plaats de keramische stoofpan op het indirecte gedeelte van de barbecue
  • Grill de varkenscarré in een kleine 2 uur naar een kerntemperatuur van 60 graden Celsius
  • Haal het vlees van de barbecue en laat minimaal 15 minuten rusten in een oven van 60 graden, onder losjes aluminiumfolie of onder een warmtelamp
  • Zet ondertussen een wok op de barbecue op directe hitte en warm deze 10 minuten voor
  • Als de wok heet is, doe je de zuurkool, de appels en de wijn in de wok
  • Breng al roerend aan de kook en laat alle wijn verdampen. blijf ondertussen roeren
  • Snij de varkenscarré tussen de de botten en serveer met de zuurkool.

Tips

  • De jus uit de stoofpan is heerlijk op de zuurkool