Een echte gyros is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere frisse tzatziki. En het is veel leuker om hem zelf te maken. Niet moeilijk en je kan er zoveel smaken aan toevoegen als je zelf wilt.

Ingrediënten:

  • 200 gram Griekse Yoghurt (10%vet)
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 1 eetlepel fijngehakte verse muntblaadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • Sap van een halve citroen

Overige benodigdheden:

  • schone theedoek
  • rasp
Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

nvt

Aantal personen

Aantal

8

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van beide helften.
  • Rasp de komkommer met een grove rasp fijn.
  • Leg de geraspte komkommer op een schone theedoek en draai de theedoek strak in een bal, waardoor het vocht uit de komkommer geperst wordt.
  • Meng de komkommer met alle overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de tzatziki in de koelkast zodat deze kan opstijven.