Tuna Tataki is een heerlijk voorgerecht van de barbecue. Maak er een zelfgemaakte teriyaki bij en je hebt een geweldig gerecht. De tonijn gril je kort op heel hoog vuur om daarna de tonijn terug te koelen. De bite krijg je door het grillrandje en uiteraard de sesamzaadjes aan de buitenkant. In combinatie met de Weber Ocean Dry Rub krijg je een ongekende smaakcombinatie.

We hebben de Tuna Tataki gemaakt op een Weber Master-Touch, waarbij we een Sear Grate hebben gebruikt voor het afgrillen. Hiermee krijg je net even een mooier grillrandje.

Ingrediënten:

  • 300 gram verse tonijn
  • Ocean Dry rub
  • 1 eetlepel Soja Saus
  • 3 eetlepels witte sesamzaadjes
  • 3 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • Voor de Teriyaki:
  • halve ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gram verse gember
  • 80ml lichte sojasaus
  • 50ml donkere sojasaus
  • 80ml sake
  • 40ml citroensap

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

30 minuten

BBQ tijd

BBQ

8 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Pel de ui en de knoflook en schil de gember. Snijd alles fijn.
  • Bak de ui, de knoflook en de gember kort in een beetje olie. Voeg de sojasaus, citroensap en sake toe en laat 1/3 verdampen. Laat afkoelen. Je Teriyaki is klaar
  • Laat de tonijn aan één stuk van 300 gram. De tonijn op de foto was een stuk van 1 kilo. Deze hebben we in 3 stukken verdeeld.
  • Maak een mengsel van de Ocean Dry rub, de witte sesamzaadjes en de zwarte sesamzaadjes.
  • Besmeer de tonijn met sojasaus en rol deze door het OCean Dry Rub / Sesamzaadjes mengels.

Op de barbecue

  • Bereid je barbecue voor op directe hitte van 250 graden Celsius. Als je een sear grate hebt gebruik deze en zorg ervoor dat hij flink heet is voordat je gaat barbecueën.
  • Grill de tonijn 2 á 3 minuten per kant. Haal van de barbecue en koel hem terug in de koelkast
  • Snij de tonijn in hapklare stukjes en besprenkel met je zelfgemaakte teriyaki

Tips van de Grillmaster

  • Dit gerecht is erg leuk als je hem serveert samen met een stuk steak zoals bavette. Zorg voor hapklare stukjes en je hebt een erg gezellige borrelplank.