Trio shaslicks van het spit! 3 verschillende soorten spiesjes van het Crafted GBS Spiezenrek. Leuk om te maken, lekker kleurrijk op je bord en voor ieder wat wils. We hebben shaslicks gemaakt van:
- Rode ui, speklapjes en krieltjes
- Kipfilet, ananas en rode paprika
- varkenshaas, gele paprika en courgette
Dit is een makkelijk, maar zeer smaakvol gerecht. Serveer de spiesjes met bijvoorbeeld een zelfgemaakte knoflooksaus of yoghurtdip.
Voor de shaslicks hebben we de groente en het vlees eerst in gelijkmatige stukjes verdeeld. Kruid de stukjes zoals jij het lekker vind met een zelfgemaakte kruidenmix of kant en klare rub. Daarna spies je ze op de spiezen en mag je ze shaslicks noemen.
De shalicks gaan in het Crafted spiezenrek, die gaat op het spit en die mag weer in de barbecue. Barbecue op 180/200 graden en draaien maar!
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 200 gram krieltjes
- 1 kipfilet
- 1/2 ananas
- 1 rode paprika
- 400 gram varkenshaas
- 1 gele paprika
- 1 courgette
Overige benodigdheden:
Keuken
20 minuten
BBQ
45 minuten
Aantal
3 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Shaslick van de braadspiezenset
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Snijd de varkenshaas in gelijkmatige blokjes kruid met je favoriete rub
- Snijd de kipfilet in gelijkmatige blokjes, kruid met je favoriete kipkruiden
- Snijd de speklapjes in gelijkmatige stukjes en kruid met een lekker rubje
- Snijd ook de paprika's, de uien en courgette in gelijkmatige blokjes
- Spies de krieltjes en de uien om en om op een spiesje. Maak 2 spiesjes
- Spies de om en om de kipfilet en de rode paprika. Maak 2 spiesjes
- Spies ook de varkenshaas, groene paprika en de courgette om en om. Maak 2 spiesjes
- Bespray alles met de kruidenolie
- Plaats de 6 spiesjes in het crafted spiezenrek en plaats het spiezenrak op het spit


Op de barbecue
- bereid je barbecue voor om direct te gaan grillen om 200 graden.
- Plaats de moter van het spit en steek het spit in de moter. Zet de moter aan
- laat de spiesjes draaien totdat ze klaar zijn. Dit duurt tussen de 25 en 45 minuten, afhankelijk van de hitte van je barbecue.
- Serveer met je favoriete saus




Variatie is ook letten op de kleur
- Je kan uiteraard ook andere ingrediënten gebruiken voor de shaslicks. Als bepaalde groenten langer moeten garen, snijd ze dan dunner en visa versa met groenten die sneller klaar zijn. Let hierbij op de juiste kleuren.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters