Het begrip tagliata komt van het Italiaanse tagliare, dat snijden betekent. Dit recept bestaat dan ook uit dun gesneden bavette (oftewel flank steak, vanglappen) op een bedje van typisch Italiaanse ingrediënten zoals rucola, balsamico en Parmezaanse kaas. Als zout hebben we The Boost gebruikt van No Rubbish. Dit bijzondere zout is naast zout (duh) ook zoetig door de Caribische rum. En dat past weer perfect bij de ingekookte balsamico. Als vlees gebruiken een we een Wijdemeren Bavette van Meatfish.

Dit recept is heerlijk als salade, maar ook erg leuk voor shared dining. Iedereen een bordje en een vork en prikken maar.

Dit recept is geïnspeerd op een recept uit het boek Weber’s Greatest Hits. Sowieso is dit boek een aanrader als je originele en smaakvolle gerechten wil maken.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

kleine 10 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

52°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Bestrijk de bavette met een laagje olie en bestrooi royaal met The Boost zout en vers gemalen zwarte peper
  • Rasp de Parmezaanse kaas en schik alvast de rucola op een serveerschaal
  • Breng in een steelpannetje de balsamico aan de kook en voeg een snuf suiker toe. Kook even kort in.

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor direct grillen op hoge hitte (250 graden Celsius)
  • Grill de bavette direct boven de kolen voor een minuut of 4 per zijde. Als de kerntemperatuur in het dikste stuk 50/52 graden is mag hij eraf
  • Laat het vlees minimaal 15 minuten rusten
  • Snij de bavette op de draad (je wil dus de draden doorsnijden) in dunne plakjes
  • Arrangeer het vlees op de rucola, bestrooi met de Parmezaanse kaas en besprenkel met de ingekookte balsamico.

Tips

  • Laat het vlees minimaal 15 minuten rusten. Dit kan je doen onder heel losje aluminiumfolie, onder een warmtelamp of in een oven van max 50 graden
  • Bavette heeft een heel duidelijke draad. Het is heel aanlokkelijk om met de draad mee te snijden, maar snij hem door. Dit is wat tegenstrijdig, maar geloof me, je vlees smaakt echt beter.