Steak sandwich! Altijd lekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Helemaal met de Grill ‘n Griddle Station van Weber. Dit accessoire past perfect in je Weber GBS barbecue, en hierdoor heb je meer ruimte, meer mogelijkheden en ook nog eens 2 verschillende accessoires in 1. Namelijk een sear grate voor de machtige ruitjes op je vlees en een bakplaat voor de meer tere gerechtjes. Of pannenkoeken natuurlijk 😉
We maken deze Steak Sandwich met ribeye caps. Dit is heerlijk vlees dat om de daadwerkelijke ribeye heen zit. Krachtige smaken en een heerlijke bite. Als je ze kan scoren is dit echt wel een aanrader. Je kan deze steak sandwich uiteraard ook met andere soorten steak maken.
Als topping houden we het simpel, uien, paprika en jalapenos. Als extra toevoeging hebben we ook nog een kaassausje gemaakt.
Al deze heerlijke smaken komen samen op een ciabatta. Eet smakelijk en #steekhemaan
Ingrediënten:
- 2 Ribeye caps
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 jalapenos
- 2 tenen knoflook
- olijfolie voor je kruidenolie
- Olijfolie om mee te bakken
- 1 krop botersla
- 2 ciabatta's
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 100 gram van je favoriete kaas
-
Peper en zout uit de molen
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
30 minuten
Aantal
2 personen
Kerntemperatuur
52 graden°C
Grillmethode
Direct
Steak Sandwich
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Snijd de ui in ringen en de jalapeno in reepjes
- Doe de olie in een bakje, pers de knoflook en voeg toe
- Maak de roux door boter te smelten en hier bloem aan te te voegen. Bak de bloem voor minimaal 3 minuten.
- Voeg de kaas toe aan de roux en laat smelten tot een kaassaus


Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor om direct op hoog vuur te gaan grillen. Een gasbarbecue zet je bijvoorbeeld op 250/300 graden.
- Plaats de Grill 'n Griddle station in het GBS gat van je barbecue en laat minimaal 5 minuten heet worden
- Begin met het bakken van de uien, paprika's en de jalapenos op het bakplaat gedeelte van je grill 'n griddle station
- Na 5 minuten bakken is het tijd voor de ribeye caps. Bestrooi ze royaal met peper en zout en plaats ze op het seargrate gedeelte van je Grill 'n Griddle station
- Grill de steak zoals jij ze lekker vindt. We adviseren een kerntemperatuur van 52/54 graden
- Bestrijk de broodjes met de knoflookolie
- Terwijl je de steaks aan het grillen bent kan je tegelijkertijd de ciabatta's grillen. Ongeveer 3 minuten per broodje
- Blijf ondertussen de uien, paprika's en jalapenos omdraaien tijdens het bakken. En hou de kaassaus warm op de barbecue
- Alles alles klaar is het mag het van de barbecue en kan je de broodjes gaan opmaken
- Begin met het snijden van de ribeye cap. Snijd deze stukken vlees haaks op de draad. Je snijd de draden in het vlees dus door.
- Beleg de broodjes met botersla, de paprika's, jalapenos en uien. Dan de ribeyecap en de kaassaus.
- Eet smakelijk!





Sausje erbij?
- Wil je graag een saus bij steak sandwich? Dan kan ik je een ruffelmayonaise of Alabama white van Grate Goods aanraden.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters