Snelle Pastrami. Er staat met reden snelle pastrami in de titel. Pastrami maken duurt meestal best wel lang. En dan met name het pekelen kan bijna een week duren. In dit recept laten we je zien. hoe je pastrami kan maken door het vlees 1 nacht te pekelen. Zo krijg je nog steeds een heerlijk broodje pastrami, maar dan in veel minder tijd.
We gebruiken voor dit recept de Weber Smoque. Dat maakt het uiteraard allemaal wel erg makkelijk, maar ook op je gas of houtskool barbecue kan je dit recept maken. Zorg er dan voor dat je indirect gaat barbecueën.
Ontdek hoe makkelijk en snel je thuis een Amerikaanse klassieker maakt van je eigen barbecue. Wil je meer van dit soort gerechten leren? Volg dan de Grill Academy: American Classics
Ingrediënten:
- 1 kilo runder zijlende
-
Rundvlees rub
- Voor de Pekel:
- 2 liter water
-
200 gram Allbrine
- 50 gram suiker
- 8 broodjes
- Augurken
- mosterd
- zuurkool
Keuken
10 minuten
BBQ
3 uur
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
60 graden°C
Grillmethode
Indirect
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Maak een dag van te voren de pekel:
- Los het zout en de suiker op in warm water en laat goed afkoelen.
- Plaats de zijlende in de afgekoelde pekel en laat hier minimaal 12 uur in pekelen
- Haal na 12 uur de zijlende uit de pekel en dep goed droog.
- bestrooi de zijlende met de rub
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor om indirect te gaan barbecueën op 120 graden
- Bij de Smoque: Stel in op 120 graden
- Bij een Master Touch: Gebruik één houtskoolbakje en vul deze met aangestoken houtskool. Zet de bovenste ventilatiegaten voor driekwart dicht en zet de onderste luchtschuif op de rookstand (2e gaatje)
- Bij een gasbarbecue: Afhankelijk van de grootte van je barbecue zet je 1 of 2 branders aan. Plaats een smokerbox boven de brander en wacht 15 minuten.
- Plaats de zijlende op het rooster
- Plaats de sensor in de zijlende en gaar de zijlende in 2 tot 3 uur naar een kerntemperatuur van 60 graden.
- Haal van de barbecue en laat even rusten.
- Snijd dunne plakken van de pastrami
- Maak de broodjes op met de mosterd, zuurkool, pastrami en augurken.
Bewaren? dat gaat perfect
- Je kan deze pastrami best een poosje bewaren. Zo heb je de hele week plezier van je inzet in het weekend!
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters
Cadeaus en Cadeaupakketten
Kleding
Speelgoed
Dinnerware
Barbecueboeken