Quesadilla’s van de bakplaat! Een lekker, snell snack die altijd in de smaak valt. Wij hebben de Quesadilla’s gemaakt met een vulling van onder andere paprika’s, garnalen en een pepertje. Maar je kan ze natuurlijk net zo vullen als je lekker vindt.
Als barbecue gebruiken we in dit recept de Weber Spirit. Op deze Weber Spirit hebben we de Grill ‘n Griddle Station geplaats. Dit GBS accessoire valt over je rooster heen en zorgt er zo voor dat je extra ruimte hebt om de lekkerste gerechten te maken. Daarnaast maak hij makkelijk schoon en bergt hij lekker compact op.
Ingrediënten:
- 500 gram (wok)garnalen)
- 1 paksoi
- 100 gram cheddar
- 2 jalapeno's
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 100 gram tauge
- olijfolie
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
15 minuten
Aantal
4
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
De Video
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Snijd de paksoi, de paprika en de jalapeno in stukjes
- Rijg de garnalen aan een spiesje


Op de barbecue
- Verwarm je barbecue naar 225/250 graden Celcius en plaats de Grill 'n Griddle station in het GBS systeem
- Laat de Grill 'n Griddle station minimaal 5 minuten warm worden (liever iets langer)
- Begin met het bakken van de paksoi en de paprika op de bakplaatzijde van de Grill 'n Griddle Station
- Als de paksoi geslonken is mogen ook de tauge en de jalapeno erbij
- Het is nu ook tijd om je garnalen op de searzone van de Grill 'n Griddle te plaatsen.
- Grill de garnalen 3 minuten per kant en haal van de barbecue. Haal ook de groenten van de bakplaat.
- Leg nu de tortilla's op de bakplaat en bak voor 1 minuut. Plaats de kaas op de tortilla, gevolgd door de groenten en de garnalen. Top af met wat extra kaas en vouw dubbel.
- Druk de quasedilla stevig aan. Sluit de deksel en bak voor 3 minuten.
- Draai de quesadilla om, bestrooi met extra kaas en bak voor nog 3 minuten.




Kies je eigen vulling
- Geen fan van garnalen? Deze variant is ook lekker met spicy gehakt!
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters