Een Potbrood uit de Dutch Oven is een heerlijk broodje van de barbecue. En een broodje bakken in de barbecue is makkelijker dan je denkt. Helemaal met de Dutch Oven Duo. We maken dit brood met baking soda en een aantal briketten. Het bijzondere is dat de deksel van de barbecue tijdens de bereiding open blijft.

Je kunt dit brood perfect combineren met bijvoorbeeld gerookte kaasjes, gesmolten brie of een lekkere chutney. Zorg wel voor voldoende olie in de Dutch Oven (overdrijf het niet, donuts zijn een ander recept).

 

Ingrediënten:

  • 450 gram bloem of meel
  • 375 ml karnemelk
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels baking soda
  • olie om in te vetten

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Potbrood van de Dutch Oven

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Stort de bloem op een tafelblad
  • Strooi het zout en de baking soda over het bloem en meng door elkaar
  • Voeg de karnemelk toe en kneed het deeg, totdat het deeg terugveert
  • Smeer de Dutch Oven in met olie en plaats het deeg in de Dutch Oven.
  • De deksel mag op de Dutch Oven

Op de barbecue

  • Plaats 16 briketten in je brikettenstarter en steek deze aan met een aanmaakblokje. Wacht totdat de briketten wit zijn
  • Plaats 4 briketten op het houtskoolrooster van de Master Touch
  • Zet de Dutch Oven op de vier briketten en leg 12 briketten op de deksel
  • Bak he brood voor 40 tot 50 minuten. Het brood is klaar als het hol klinkt als je er op klopt

Tip van de Grillmaster

  • Dit is een recept voor een klein brood. De maximale hoeveelheid in de Dutch oven is ongeveer 2x zoveel. Vermeerder de ingrediënten x2. De bereidingstijd zal dan ongeveer een uur en 15 minuten zijn. Draai het brood halverwege.
  • Dit is het basis recept. Voeg naar hartenlust rozemarijn, tijm of andere kruiden toe. Je krijgt dan een bijzonder brood.