In dit kleine maar fijne recept komen een paar klassieke elementen van American Barbecue samen: een ongecompliceerde maar intense smaak en het doelgericht gebruik van rook, vuur en hitte. De kuikens worden bruin en geglaceerd boven directe hitte en gaar boven indirecte hitte. Zo wordt het vlees heerlijk sappig en krijgt het ook een smakelijke glans.

We maken dit gerecht op een Weber Master-Touch 57 cm. Maar het mooie van dit gerecht is dat het op vrijwel alle barbecues met een deksel gemaakt kan worden.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

40 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72°C

Piepkuikens

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • meng de honing met de azijn, ketjap en blues Hog raspberry Chipotle tot een glad glazuur
  • Leg de piepkuikens met de rug naar boven op een werkblad. Knip ze open door aan weerszijden van de ruggengraat te knippen; verwijder de ruggegraat
  • Vouw de kuikens open als een boek en snijd de borst in het midden door. laat het borstbeen aan één van beide helften zitten.

Op de barbecue

  • bereid een barbecue voor op indirect en direct barbecueën bij matige hitte (180-220 graden Celsius)
  • Grill de piepkuikens met de velzijde naar beneden voor 5 minuten boven direct vuur
  • bestrijk de helften met de glazuur, draai ze om en bestrijk ook de andere kant met de glazuur. Grill voor 5 minuten direct
  • Leg de helften nu indirect op de barbecue en grill voor nog 20 tot 30 minuten tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  • Bestrijk ze regelmatig met de glazuur. Als ze klaar zijn neem ze barbecue en bestrooi met zeezout.