Kippepootjes, vleugels of drumsticks. Het is allemaal lekker van de barbecue. Wij maken deze drumsticks door ze op te hangen in het Weber uitbreidingsrooster. Dit rooster past precies in het warmhoudrack van je Genesis II of het Weber elevation rack die weer op de Genesis past.
Het voordeel van het gebruik van het uitbreidingsrooster is dat de dikke (lastigere te garen) kant van de drumsticks richting het vuur hangen en dat de dunnere gedeelten beschermd worden door de dikkere delen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
De Drumsticks hebben we in de een lekkere rub (Weber Gevogelte kruidenmix) gezet en daarna afgelakt met een krachtige barbecuesaus.
Dit is een snelle en heerlijke snack voor tussendoor.
Ingrediënten:
- 2 kg drumsticks
-
Weber Gevogelte kruidenmix
-
Barbecue saus
- Olijfolie
Overige benodigdheden:
Keuken
5 minuten
BBQ
30 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
72 °C
Opgehangen drumsticks
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Besprenkel de drumsticks met olijfolie
- Bestrooi de drumsticks met de rub
- Plaats de drumsticks in het uitbreidingsrooster
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor 200 graden directe hitte
- Hang het uitbreidingsrooster in het warmhoudrek van je Genesis II en grill de drumstick op 200 graden voor 30 minuten
- Haal de drumsticks uit het uitbreidingsrooster en leg ze direct op het rooster
- Smeer de drumsticks in met de barbecue saus en grill nog 2/3 minuten per kant
Tips
- Gebruik een beetje forse drumsticks. Kleintjes vallen door het roostertje
Aanbevolen accesoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters