Een ontbijtje van de Weber Slate. Een hele fijne manier om je dag te beginnen. Je kan natuurlijk zelf kiezen wat je gaat maken, maar wij hebben gekozen voor worstjes, asperges, portobello’s, eieren en bacon.
De Weber Slate is de Table Topp grill van Weber. Je kan met deze barbecue bijzonder veel kanten uit. Je hebt namelijk de beschikking over een groot oppervlak en zo kan je veel zaken tegelijk bereiden. Helemaal met het uitbreidingsrooster zijn de mogelijkheden onbeperkt!
Het ontbijtje wat we van de Weber Slate hebben getoverd is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens vrij simpel te maken. In de video leggen we onder andere uit welke volgorde je kan hanteren om tot dit ontbijt te komen.
Ingrediënten:
- Asperges
- Tomaatjes
- Pannenkoekenspek
- Portobellos
- Plakken brood
- Eieren
- Chipolata worstjes
Overige benodigdheden:
Keuken
5 minuten
BBQ
20 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Zorg ervoor dat je de asperges wat olie geeft en de portobello's zijn gesneden.
Op de Slate
- Warm je Weber Slate op. Zet de Slate op medium en wacht een minuut of 10 voordat je begint.
- Sprenkel olie op de bakplaat
- Begin met bakken van de worstjes, gevolgd door de asperges
- Dan de portobellos en de bacon
- De tomaatjes kan je nu ook even mee bakken
- Grill de broodjes ook even een paar minuten per kant. Totdat ze mooi bruin zijn.
- Alles wat klaar is leg je weg op het warmhoudrek
- Begin met het bakken van de eieren. Voeg wat water toe aan de bakplaat en zet de basting dome eroverheen.
- Gaar de eieren tot het punt dat jij ze lekker vindt
- Haal alles van de Weber Slate en dien op. Eet smakelijk





Toch witte bonen
- Als je tich witte bonen erbij wil, kan je ze beter niet los op de plaat bakken, maar in een klein pannetje.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters