Mosselen van de bakplaat! een heerlijk gerecht dat laat zien dat je veel meer met je bakplaat kan, dan jij denkt!
Als je goed zoekt zijn mosselen tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar. Maar in de zomer zijn ze toch net wat lekkerder. Dit recept voor mosselen op de full-size bakplaat is een heerlijk gerecht en erg makkelijk te maken op je Master Touch in combinatie met de grote bakplaat en de basting dome. We hebben de Master Touch zo ingericht dat de full size bakplaat verschillende zones heeft. Je hebt op deze manier meer mogelijkheden om de juiste temperatuur voor je gerecht te kiezen. En dat is in dit geval met name voor de groenten onder je mosselen.
Wij hebben dit gerecht gemaakt op de full size bakplaat. Die is er handig vanwege zijn grootte. Je kan er namelijk de XL versie van de basting dome op gebruiken. Heb je nu een kleinere bakplaat, dan kan je uiteraard de kleinere basting dome gebruiken. Deel je gerecht dan wel op in meerdere delen.
Ingrediënten:
- 1 kg mosselen
- 1 zak mossel of soepgroenten
- 3 theelepels sambal
- 3 theelepels seafood rub
- 1 blikje witbier
Overige benodigdheden:
Keuken
2 minuten
BBQ
15 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Een hele korte deze keer. Maak de verpakking van de mosselen open en verwijder de kapotte mosselen.

Op de barbecue
- Steek je Master Touch met briketten door de brikettenmandjes aan de linker en rechter kant te vullen. Je hebt hiervoor ongeveer 3/4 brikettenstarter nodig
- Plaats de full size bakplaat op je Master-Touch en sluit de deksel NIET.
- Wacht 10 minuten totdat de plaat volledig is opgewarmd.
- Besprenkel olie op het midden van de bakplaat, laat 1 minuut warm worden en bak de groenten
- Voeg hier na 2 minuten de sambal aan toe. Bak een aantal minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
- Plaats nu de mosselen op de groenten en bestrooi met de seafood rub
- Giet hier een half blikje bier overheen en dek af met de basting dome
- Na 5 minuten schud je de mosselen even door en voeg je nog wat van de rub toe. Dek weer af met de basting dome en laat nog een minuut of 3 tot 5 doorgaren
- Haal de mosselen van de bakplaat en serveer direct






Iets anders dan bier?
- Wij gebruiken witbier in dit recept, maar je kan uiteraard ook andere vloeistoffen gebruiken. Denk aan witte wijn, bruin bier of gewoon water.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters