Mac ‘n Cheese! een gevaarlijk lekker recept. Wij maken de Mac ‘n Cheese met verschillende soorten kaas, melk en room. Kook de macaroni wel in een groente bouillon om de Mac ‘n Cheese meer smaak te geven. Uiteraard kan je ook nog meer kaas toevoegen in de vorm van een blauwader kaas.

Deze Mac’n Cheese is 1 van de vele gerechten tijdens de American Style BBQ Grill Academy.

Ingrediënten:

  • 2 kleine uien
  • 200 gram boter
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4/5 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • 250 gram voorgekookte macaroni
  • 100 ml room (30% vet)
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel truffelolie
  • 6 theelepels panko / paneermeel
  • zout

Overige benodigdheden:

  • Dutch Oven
Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

25 minuten

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Mac 'n Chees uit de Dutch Oven

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Pel en snipper de ui

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op indirecte warmte (180 graden)
  • Plaats de Weber GBS Dutch Oven in het grillrooster. Laat 10 minuten op temperatuur komen.
  • Doe de olijfolie in de pan, voeg de boter en laat smelten
  • Bak de uien totdat ze zacht zijn
  • Voeg de bloem toe en bak voor ene paar minuten.
  • Voeg heel langzaam de melk toe en blijf ondertussen roeren met een garde.
  • Voeg de room toe (blijf roeren) en daarna de cheddar, de roomkaas en de helft van de Parmezaanse kaas.
  • Als alles 1 geheel is voeg je de knoflook, truffelolie en het zout toe.
  • Dan mag de macaroni erbij en roer je het geheel goed door
  • Bestrooi de brei met Parmezaan en panko
  • Grill de Mac 'n cheese nu nog een minuut of 20

Tips

  • Kook de macaroni in bouillion
  • De kaassaus kan je ook al eerder maken. Warm hem dan wel op voordat je de macaroni toevoegd