Een krachtige romige soep die eigenlijk altijd lekker is, maar vooral in de winter zijn hoogtepunt beleefd. Deze versie is met gerookte knolselderij en dat geeft de soep een een extra smaaklaag. En niet zomaar één, de toch al heerlijke soep krijgt een mooie aardse twist en dat is combinatie met de wasabi erg smaakvol.

Geniet van deze soep als hoofdgerecht of serveer hem met bijvoorbeeld kleine sateetjes als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

  • 900 gram knolselderij in blokjes
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 liter kippenbouillion
  • 400 ml room
  • 40 gram wasabi
  • citroensap van 1 citroen
  • zout, peper, suiker, nootmuskaat
Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

1 uur

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

- °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Knolselderijsoep

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Plaats de knolselderijblokjes in de grillkorf en besprenkel met olijfolie

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor indirecte hitte op 150 graden Celsius
  • Plaats de grillkorf indirect op de barbecue. Leg een rookhoutblokje op de brandende kolen
  • Rook de knolselderij in 20 á 25 minuten en haal van de barbecue. Verwijder heb GBS rooster uit de barbecue
  • Plaats de Dutch Oven in het GBS element en warm de Dutch Oven voor 10 minuten voor
  • Smelt de boter in de Dutch oven en fruit de sjalotjes
  • Voeg vervolgens de gerookte knolselderijblokjes, de bouillon en de room toe.
  • Gaar de soep zonder deksel voor 20 tot 30 minuten en haal van de barbecue
  • Voeg de wasabi, het zout/peper en nootmuskaat toe.
  • Garneer eventueel met geroosterde walnoten en bieslook

Tips

  • Als je de soep vegetarisch wil maken kan je ook groente bouillon gebruiken