Een klassieke cheeseburger. Altijd lekker! Dit is de basis versie van de cheeseburger. Zonder kaas is het uiteraard gewoon een hamburger.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Grillmethode

Direct

Klassieke Hamburger

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Doe het gehakt met zout en peper in een schaal en meng voorzichtig met de handen.
  • Deel het gehakt in 4 even grote porties.
  • Vorm van elke burger, maar druk het gehakt niet te sterk in elkaar.
  • Maak met je duim of de bolle kant van een theelepel een vlak kuiltje van 2 cm breed in de burgers, zodat ze tijdens het grillen niet bol gaan staan.

Op de barbecue

  • Maak de barbecue klaar voor directe matige hoge hitte (200-230°C).
  • Gril de burgers met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige tot hoge hitte tot ze medium rare zijn; draai ze tussendoor 1-2 keer om.
  • Beleg de burgers tijdens de laatste minuut met de cheddar en laat smelten.
  • Leg zodra je de burgers met de kaas hebt belegd ook de broodjeshelften met de snijvlakken naar onderen boven directe hitte en rooster ze mee.
  • Bestrijk de onderste broodjeshelften met mayonaise en verdeel daarover 1 burger, 1-2 plakjes tomaat, 3 plakjes augurk en 1 slablaadje. Bestrijk de bovenste broodjeshelften met ketchup of mosterd en zet deze op de belegde broodjeshelften. Serveer de cheeseburgers warm.

Tips van de Grillmaster

  • Zorg dat je goed gehakt gebruikt, het liefst van de slager. Dit is vaak wat vetter en heeft meer smaak. Vergeet niet het gehakt te kruiden.