Kippenvleugels van het spit! Lekker, makkelijk en dé manier om ze super knapperig te krijgen.

Kippenvleugels, chickenwings, we zijn er allemaal gek op. En in dit recept deelt Grill master Bram zijn favoriete manier om kippenvleugels te maken. Namelijk van het spit met de Crafted spiezenset.

Door het gebruik van het spit worden je kippenvleugels extra krokant, helemaal omdat we panko gebruiken om de vleugels te kruiden. Samen met de sriracha en een lekkere kruidenmix krijg je de knapperigste, smaakvolste en juicy kippenvleugels die je maar kan maken.

De kippenvleugels spiezen we op een spies. Wil je weten hoe je moet spiezen? kijk dan de video, waarin je uitleg krijgt over het kruiden, spiezen en garen van de kippenvleugels.

 

Ingrediënten:

  • 2 kilo kippenvleugels
  • 6 eetlepels sriracha
  • 3 eetlepels chicken rub
  • 6 eetlepels panko (Japans broodkruim)

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

72 graden °C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Kippenvleugels van het spit

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Plaats de kippenvleugels in een kom en giet de sriracha over de vleugels. Meng goed
  • Meng de kippenrub met de panko en strooi over de vleugels. Pas op dat je het niet te stevig vastdrukt.
  • Spies de vleugels op de spiezen. Je hebt ongeveer 50 vleugels die je moet verdelen over 6 spiezen, dus ongeveer 8 per spiesje

Op de barbecue

  • Gasbarbecue: Bereid je barbecue voor op direct grillen op 200 graden
  • Houtskoolbarbecue: plaats de brikettenmandjes net uit de kant. Zo heb je deel direct en deel indirect vuur. Streef naar een keteltemperatuur van 200 graden
  • Plaats de spies in de moter, zet aan en laat 30 minuten draaien.
  • Check je kippenvleugels. Ze zijn gaar bij 72 graden kerntemperatuur, maar kippenvleugels mogen zeker hoger qua temperatuur. gaar dus totdat jij ze er mooi en knapperig uit vindt zien. Maximaal kerntemperatuur is 90 graden

Extra spicy of juist wat minder spicy?

  • Wil je ze nog pittiger hebben (zoals Bram ze graag eet), gebruik dan de Buffalo Soldier rub van Angus & Oink
  • Wil je ze juist wat minder pittig? vervang de sriracha dan voor sweet chili saus