Heerlijke kebab spiezen van je barbecue. Dit gerecht serveren we met een smakelijke frisse salade van paprika en tomaatjes.
De spiezen plaatsen we in het warmhoudrek van de Weber Genesis II. Dit zorgt ervoor dat het vlees mooi gelijkmatig gaart. Aan het einde van de sessie grillen we ze nog even kort af voor een mooi korstje. Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat je gelijkmatig kan garen en dat de kebabs smaakvol en sappig blijven.
Ingrediënten:
- 1 kg rundergehakt
- 1 sjalot
- 20 ml rodewijnazijn
- 4 fijngesneden teentjes knoflook
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel kaneel
-
4 theelepels zout
- 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
- 2 tomaten
- 2 paprika's
- olijfolie
- bieslook
Overige benodigdheden:
Keuken
15 minuten
BBQ
25 minuten
Aantal
6 personen
Kebabspiezen
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Meng het gehakt met het sjalotje, de knoflook, de kaneel, de komijn, zout, peper en de rode wijnazijn
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke ballen en rol deze ballen tot een worst
- Prik in de worst een spies
- Voor de tomaten/paprika salsa snij je paprika in reepjes, de tomaten in partjes en de hak de bieslook fijn
- Meng de tomaten en paprika met olijfolie, peper, zout en de gehakte bieslook
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op matige directe hitte van 200 graden Celcius
- Hang de spiezen in het warmhoudrek van de Genesis II of leg indirect op je barbecue
- Gaar de spiezen naar een kerntemperatuur van 55 graden Celcius
- Grill de spiezen nog even direct voor mooie grillmarks
- Serveer de spiezen met een pitabroodje en de tomaat/paprika salsa
Tips
- Gebruik vers rundergehakt. Bij Half om half gehakt moet de kerntemperatuur minimaal 72 graden zijn.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters