Heilbot is een heerlijk visje dat ook goed als filet is te grillen. Zorg er wel voor dat je ze niet lang grillt, dan worden ze nogal droog.

De vis krijgt een extra smaakboost door het toevoegen van gegrilde paprika’s. Als rub hebben de Grate Goods Seafood Seasoning gebruikt. Dit is een heerlijke frisse rub die (je verwacht het niet) ideaal matcht met vis.

De heilbot hebben we geportioneerd en schoongemaakt bij MeatFish besteld. Ideaal als je geen zin hebt om een heilbot te fileren. Daarnaast kan een heilbot best groot worden en dan ligt je vriezer zo snel vol.

 

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het boek: Weber’s Greatest Hits.

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

20 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

42°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Meng alle ingrediënten behalve de paprika en de heilbot in een kom en meng door elkaar
  • Als je de paprika gegrild hebt (zie op de barbecue) laat ze dan afkoelen in een met verhoudfolie afgedekt schaaltje.
  • Verwijder het velletje, de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de paprika in reepjes en meng ze door het eerste mengsel

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op directe hoge hitte (230-280 graden Celsius)
  • Grill de paprika's op directe hitte totdat ze rondom zwart zijn. Breng naar de keuken.
  • Bestrijk de heilbotfilets met olie en bestrooi met de Rub Some Fish Rub
  • Grill de filets, met gesloten deksel, 5 tot 8 minuten per kant op direct vuur
  • Verdeel de paprikadressing over de filets en eet smakelijk.

Tips van de Grillmaster

  • Vind je het lastig om de filets netjes van het rooster te krijgen? gebruik dan een visklem