Ontdek hoe je gestoomde Bao Buns van de barbecue maakt met de Weber Wok! In deze video laten we je stap voor stap zien hoe je shiitake en champignons wokt in zelfgemaakte teriyakisaus, hoe je een frisse ingelegde komkommer relish maakt en hoe je alles samenbrengt tot een fantastisch vegetarisch broodje waar zelfs vleeseters jaloers op zijn.
✅ Bao Buns stomen op de BBQ
✅ Teriyaki paddenstoelen wokken
✅ Ingelegde komkommer & chilimayo
✅ Perfect voor groepen, streetfood & vegetarische BBQ
👉 Wil je weten hoe je dit gerecht zelf maakt? Kijk mee en maak deze smaakbom op jouw barbecue!
Ingrediënten:
- 6 diepgevroren Bao Buns
- 200 gram shiitake
- 200 gram champignons
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 300 ml teriyaki saus
- 1 komkommer
- 16 gram verse gember
- Zout
- Chilimayonaise
Overige benodigdheden:
Keuken
20 minuten
BBQ
45 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Indirect
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Maak de chilimayonaise door chilisaus en mayonaise met elkaar te mengen. Je kan deze zo spicy maken als je zelf wil.
- Snijd de komkommer in reepjes of kleine stukjes, pel de gember en snijd fijn. Meng de komkommer met de gember
- Voeg hier sesamolie aan toe en top af met wat sesamzaadjes. Zet apart
- Maak de teriyaki saus. Wij gebruiken de saus uit dit gerecht: https://weberstore.nl/inspiratie/recepten/gestoomde-zalm-met-teriyaki-en-gepofte-rijst/
- Scheur de shiitake en snijd de champignons
- Spray non-stick spray op het stoommandje en plaats de Bao Buns in het stoommandje (haal ze niet te ver van tevoren uit de vriezer, dan gaan ze plakken)


Op de barbecue
- Wij gebruiken de zijbrander. Je kan de wok ook op een master Touch maken. De kunst is om je kolenmandjes half onder wok en half ernaast te zetten. Zo wordt de wok niet te heet/koud.
- We beginnen met de teriyaki saus. Wij maken deze : https://weberstore.nl/inspiratie/recepten/gestoomde-zalm-met-teriyaki-en-gepofte-rijst/
- Maak de wok schoon en bak de shiitake en champignons totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg een paar eetlepels teriyaki saus toe en wok nog voor 2 minuten.
- Haal de wok van de barbecue, maak schoon en zet weer terug op de barbecue.
- Plaats het stoommandje met de Bao Buns in de wok, giet hier water naast en plaats de deksel op de wok. Stoom de Bao Buns in 10/15 minuten gaar.
- Haal de Bao Buns van de barbecue. Pas op met de stoom en leg de broodjes op een plank of bord. Open de broodjes en besmeer met chilimayonaise. Voeg de gewokte paddenstoelen toe en daaroverheen de ingelegde komkommer.




Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters