Een verassend, maar lekker gerecht. gerookte Russische eieren. Waan je in de jaren 60 met deze gevulde eitjes! na het koken rook je de eieren. Wij hebben hiervoor een SmokeFire gebruikt.

Ingrediënten:

  • 12 Eieren
  • 5 plakjes bacon
  • 120 gram mayonaise
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snuf zout en peper

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

25 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Kook de eieren in 12 minuten gaar in een pan met kokend water
  • Giet de eieren af en spoel ze af onder koud water. Pel de eieren.
  • Leg de gepelde eieren in de aluminium lekbak
  • Bak ondertussen de bacon in e bacon tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op zeer lage indirecte hitte van 100 graden Celsius. Voeg een handje rooksnippers toe
  • Zet de aluminium lekbak met de eieren indirect op de barbecue en rook de eieren voor 45 minuten.
  • Haal de eieren van de barbecue en snijd ze in lengte door. Lepel de eierdooier eruit en prak de dooiers met een vork.
  • meng de geprakte dooiers met mayonaise, bieslook, mosterd, klein beetje paprikapoeder en peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel
  • Maak de gevulde eieren af door er bacon in te steken en te garneren met de rest van het paprikapoeder