Een heerlijk slot (of juist begin) van je barbecue. Een kaasplankje. Het is niet moeilijk en het smaakt fantastisch. Combineer je favoriete kazen en geef ze een extra kick door ze te roken. Deze gerookte kaasplank maakt het altijd gezellig. Lekker dippen!
Ingrediënten:
- 250 gram Camembert
- 200 gram feta
- 200 gram geitenkaas
- 50 gram frambozen
- 15 gram cranberries
- 50 gram bosbessen
- rasp van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 takjes rozemarijn
- 3 eetlepels vloeibare honing
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
20 minuten
Aantal
6 tot 8 personen
Kerntemperatuur
- °C
Grillmethode
Indirect
Gerookte kaasplank
Bereiding
Bereiding in de keuken
- Week de cederhoutenplank gedurende 2 uur in water.
- Haal na 2 uur de plank uit het water
- Leg de kaasjes vast klaar
- Zet de overige ingrediënten vast klaar
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirecte hitte van 180 graden celcius. Als je een Weber Pulse gebruikt zet je deze op 180 graden direct.
- Zet de cederhoutenplank op het rooster en wacht totdat de plank begint te roken (na 20 minuten)
- Als de plank voldoende rookt leg je de kazen op de plank en laat ze 20 minuten garen
- Haal de kaasplank van de barbecue en garneer met de overige ingrediënten
Tips
- Zorg ervoor dat het Weber logo omhoog ligt. Dit voorkomt dat de plank krom trekt
- Als je plank niet teveel verbrand is kan je hem tot een keer of 6 gebruiken
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters