Een vistaco is een heerlijk gerecht dat eigenlijk iedereen wel lust. De vis die we gebruiken is een red snapper. Een mooi stevig visje die perfect geschikt is om te bakken in de Dutch Oven in een mooi laagje boter.

 

Dit gerecht is geïnspireerd op het recept van Jaimy Purvaince uit het boek Weber’s American Barbecue.

Ingrediënten:

  • Voor de Salsa
  • 1 ananas
  • 4 eetlepels gesnipperde ui
  • 2 eetlepels versgeperst limoensap
  • 2 eetlepels koriander fijngehakt
  • snuf grof zeezout
  • snuf gemalen komijnzaad
  • Voor het kruidenmengsel (rub)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel grof zeezout
  • snuf gemalen komijnzaad
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf cayennepeper
  • 700 gram redsnapperfilets zonder huis
  • 2 eetlepels boter
  • 8 tortilla's
  • 2 limoenen
  • 100 gram bloem
Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Grillmethode

Direct

Red Snapper

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Snijd de Ananas in plakken en verwijder de kern. Bestrijk ze aan weerszijde met olie
  • Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel en bestrooi hiermee de visfilets.

Op de barbecue

  • Maak een barbecue klaar voor directe matige hitte van 200 tot 220 graden
  • Grill de ananasschijven met gesloten deksel boven direct vuur voor een minuut of 8. Je keert ze halverwege 1 keer.
  • Verwarm ondertussen het deksel van de Dutch Oven Duo
  • Smelt de boter boven matige directe hitte en leg de filets net voordat de boter bruin wordt in de pan.
  • Bak de filets voor 2/3 minuten per kant en haal uit de pan
  • Verwarm de tortilla's aan beide kanten voor een halve minuut boven directe hitte
  • Verdeel de stukjes vis over de tortilla's, doe er een paar stukjes salsa bij en serveer met de limoentjes

Tips

  • Zorg ervoor dat de bakplaat goed warm is. Dit duurt minimaal 10 minuten