Gamba’s van de plancha! Een super snel, makkelijk, maar vooral smakelijk gerecht. Deze keer hebben we de nieuwe full-size bakplaat voor de Weber Master Touch gebruikt. Je kan dit gerecht uiteraard ook maken op een plancha die bij jouw bbq past. Maar die grote plancha maakt het wel heel makkelijk!
Als eerste bereid je je barbecue voor om de plancha te gebruiken. We hebben de Master Touch zo ingedeeld dat we verschillende zones op de bakplaat krijgen. Dit zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden krijgt om je garnalen te bakken. Heel heet, of iets minder heet.
We hebben de garnalen gebakken in de olie en als laatste afgemaakt met een kruiden olie/saus.
Ingrediënten:
- 1 kg gamba's (gepeld en met kop)
- 60 gram platte peterselie
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels citroensap
- 3 theelepels paprikapoeder
- 200 ml olijfolie
Overige benodigdheden:
Keuken
5 minuten
BBQ
10 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Ontdarm de garnalen
- Was de peterselie en snijd fijn. Pers de knoflook
- Doe de peterselie samen met geperste knoflook, olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en citroensap in een hoge beker en blend tot een glad mengsel
Op de barbecue
- Bereid je barbecue voor om te gaan bakken met de bakplaat.
- Voor de Master Touch: gebruik een bijna volle briketten starter en vul de charbasket met de briketten.
- Plaats de full size bakplaat op de Master Touch. Laat de barbecue open en laat de bakplaat 10 minuten heet worden
- besprenkel de bakplaat royaal met olijfolie. Laat dit een minuut heet worden.
- Bak de garnalen op de bakplaat totdat ze verkleuren. Draai halverwege de garnalen om
- Besprenkel aan het einde royaal met de kruidenolie/saus
- Haal de garnalen van de bakplaat. besprenkel met nog wat extra kruidenolie en serveer direct.






Iets extra's?
- Serveer met vers gebakken brood.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters