Heerlijk recept voor flatbread. Dit platbrood is makkelijk te maken en bakken we op het deksel van de dutch oven duo. Je kan hier ook een plancha of een gietijzeren skillet voor gebruiken. Deze heerlijke broodjes zijn zo gemaakt, omdat het deeg alleen maar even hoeft te rusten.

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 300 gram Griekse Yoghurt (10% vet)
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 6 gram bakpoeder
  • olijfolie & oregano voor tijdens het bakken

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

5 minuten

Aantal personen

Aantal

8

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Voeg de ingrediënten in een kom van de keukenmachine. Plaats de deeghaken en mix op de laagste stand tot er een mooi geheel ontstaat.
  • Bestuif een schoon werkblad met wat bloem en leg daar het deeg op. Kneed het deeg nog even met de hand door en maak er een bol van. Leg de bol in een kom en dek deze af met een theedoek.
  • Laat het deeg voor 30 minuten rusten.

Op de barbecue

  • Bereid ondertussen de bbq voor op een indirecte bereiding van 180 graden.
  • Plaats het deksel van de dutch oven in het midden van het rooster. Sluit het deksel en laat het deksel van de dutch oven goed heet worden.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke ballen. Bestuif een schoon werkblad met wat bloem en rol iedere bol deeg plat met een deegroller.
  • Bestrijk een zijde van het deeg met olijfolie en strooi er wat oregano overheen. Leg deze zijde op het deksel van de Dutch oven. Besmeer nu de zijde die boven ligt met olie en oregano
  • Draai het brood om, zodra er bubbels op het brood verschijnen en bak de andere zijde. Dit is echt minuten werk, dus er blijf erbij om het in de gaten te houden. Herhaal deze stappen voor de overige broden